Херо: Страхувам се да отида на "Герена"


Херо: Страхувам се да отида на "Герена"
Снимка: БГНЕС

1072 0

Треньорът на казахстанския Иртиш Димитър Димитров говори за "Левски" и отношението в България към родните треньори. Пред "7 дни спорт" специалистът разкри, че не е съвсем окончателно решил да не се връща на "Герена" в някоя ръководна роля. В момента обаче той не стъпва там, след "забраната", наложена му от бившия спортен директор на "сините" Георги Иванов.

"Животът ми е показал, че човек никога не трябва да казва никога. Но не искам да го коментирам, защото веднага ще кажат, че се слагам на Левски, а аз не съм от този тип хора", казва Херо за връщане в Левски.

"Нямам обяснение защо винаги при срив в "Левски" се заговаря за мен. Нито съм давал някакви знаци или сигнали, че проявявам желание. Аз имам договор с Иртиш и нямам право да контактувам с друг клуб. От една страна, това ме ласкае, но, от друга, с нищо не съм провокирал този интерес", обяснява Херо.

"Може да идва от феновете. Но от моя страна не е имало някакви надежди, знаете добре, че аз в един момент исках да стана треньор и си бях дал съгласието, но не ми разрешиха да направя селекция. Да не се връщаме на тази тема".

Все пак, преди идването на Стойчо Стоев Димитров беше основен вариант на спортния директор на "сините" Георги Иванов-Гонзо и доста често ходеше на "Герена".

"Така е, да, но нали си спомняте, че в един момент ми забраниха", смее се Димитров и продължава в майтапчийски стил при въпроса дали след наложеното вето е стъпвал в Подуяне. "Не, не, страхувам се много. Приемам с усмивка всичко това".

Специалистът анализира и играна на "сините" през новия сезон.

"Доскоро бяха на първо място, но аз още тогава съвсем дипломатично казах, че по отношение на играта има какво още да се желае. Да не бъда по-критичен, защото нямам и право. Моите изказвания винаги се гледат по различен начин. Но Левски има резерви и като махнем Лудогорец, не виждам по-добри футболисти от тези в Левски", заяви той.

"Трудно ми е да кажа дали Елин Топузаков ще се справи, тъй като не го познавам като треньор. Беше ми футболист, много умно и интелигентно момче. За него мога да говоря само положителни неща и му пожелавам успех", откровен е треньорът на Иртиш.

"Георги Чиликов пък показа, че има нелошо разбиране и виждания за играта. С качества е да намери добри футболисти, освен това Георги има достатъчно контакти в чужбина и говори езици", смята бургазлията.

Херо говори и за третирането на българските треньори у нас. Както е известно, трима български треньори работят в Казахстан и са на страшна почит. У нас обаче винаги намираме кусури на родните специалисти, а някак лесно се доверяваме на недоказани чужденци.

"Просто е народопсихология, съгласява се Херо. - Отдавна се знае, че в България треньорската институция не е на почит. Но знаете, че има треньори и треньори. Ако в началото покажеш слабост, е нормално президентите да те натискат и да те мачкат. Покажеш ли, че си независим и държиш на авторитета, ще се съобразяват с теб. При мен няма как някой да ми диктува и да ми казва кой да играе. Много остър камък съм в това отношение. Даже когато тепърва започвах, имах проблеми с Христо Порточанов. Но той го видя и оцени моята работа. Дори смятам, че президентите повече харесват такива характери", завършва той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички