Херо: Гонзо каза, че сам се чудел дали да остане


Херо: Гонзо каза, че сам се чудел дали да остане

1763 1

Димитър Димитров-Херо, който се отказа да поеме отбора на "Левски" след Нова година, както бе договорено, разкри, че положението на "Герена" е толкова тежко, че дори и съвместяващият две длъжности досега - на треньор и спортен директор, Георги Иванов-Гонзо, обмисля да си тръгне.

"Ходих на мача с Ботев (Пловдив), за да проведа сериозен разговор с Георги Иванов. Той ми каза, че нещата са много тежки, той самият се чудел дали да остане и че трябва да изчакаме до 14-15 декември. Тогава ми каза, че моята идея за селекция няма как да стане", разкри Херо на пресконференция днес.

Той отново разкритикува селекцията на "сините". "Не я виждам толкова сериозна тая селекция на Левски. Щом сме шести и пред нас са отбори с по-ниски бюджети като Локо (Сф) и Берое, да не ги изреждам, значи нещо не е наред в нея", коментира той.

"Левски сега иска да прави селекция от 4-5 човека само, а тези, които ги освобождава 7 или 8, как се балансират? Дълбочината в състава на Левски е изключително малка. Много пъти съм го съжалявал Георги. Като се контузят двама-трима основни играчи, той нямаше никаква вариативност, няма кого да пусне от скамейката, за да промени хода на мача. Левски в момента никой да не освободи, на него пак му трябват 7-8 човека. За мен не е важна бройката, а гледам позициите, на които Левски има нужда. Това не е като да вземеш 3 кг. картофи. Аз исках хора на определените зони и позиции, в които има проблеми. Има хора, особено от чужденците, които са показали слаби и посредствени игри, а са едни от най-скъпоплатените. Смятах, че трябва да намерим по-евтини", допълни специалистът.

"Моите резерви бяха изключително към чужденците, защото е трудно да се намерят български играчи. Примерно освобождаваме Пламен Крумов и кой да вземем на негово място, няма кой от България. Докато в чужбина вече бях набелязал играчи", разкри още Херо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички