Херо: С Гонзо бяхме от различни планети, усетих се нежелан в "Левски"


Херо: С Гонзо бяхме от различни планети, усетих се нежелан в "Левски"
Снимка: Getty Images / Guliver

1804 1

Българският специалист Димитър Димитров-Херо, който се очакваше да поеме "Левски" след Нова година, обясни причините да се откаже от уговорката на специална пресконференция днес. По думите му, след постигнатото през лятото разбирателство да стане треньор на тима, той е започнал да подготвя селекция, но скоро след това се е почувствал нежелан, а селекцията му е била "бламирана".

"Август месец бях поканен от Георги Иванов да стана треньор на Левски. Още тогава казах, че искам да си правя селекцията и подготовката. И започнах да работя по тоя план и ако селекцията на Левски е струвала 2 лева, моята щеше да струва 0 лева. Ходих в Холандия, до Франция не можах да отида, но след връщането от Холандия усетих промяната в отношението. Чрез определени медии и журналисти към мен започнаха да се изпращат послания, че това няма да се случи. През тоя период колкото повече минаваше времето, ние тотално губехме комуникация. Аз виждах и усещах, че едва ли не съм нежелан в тоя клуб", разкри Димитров пред журналистите.

Въпреки твърденията и на двете страни, че се намират в добра комуникация, Херо заяви, че със спортния директор Георги Иванов не са имали допирни точки по отношение на работата в "Левски".

"Не мога категорично да кажа, че Георги Иванов е причината да не дойда в Левски. Най-добре Георги може да каже. Ние с него нямахме прилики и близки отношения, за да имаме разлики. С него бяхме като от различни планети. Имаше няколко факта, които мен ме притесниха. Усещах посланията, нямаше връзка и комуникация между нас. Не можех да поема отговорността, да погледна хората в очите, сметнах, че е по-правилно и да бъда честен към милионите левскари, а не след това да търся някакво оправдания", сподели Димитров.

Той разкри, че е бил обиден от незачитането на неговите предложения относно селекцията на отбора.

"Видях, че през лятото можеше да се освободят 10-15 човека и да се вземат 10 човека. Аз щях да взема по-малко футболисти на определени постове, а на мен не ми се даваше възможност това да го направя. Футболистите, които исках бяха по-млади и имаха по-добри качества, с по-ниски заплати от Луис Педро и другите чужденци. След успеха с Черно море питах дали да правя селекция и ми казаха "Действай”. Тръгнах към Холандия и бях готов със селекцията, но на мен ми беше подсказано, че това няма да се случи. Аз го усетих като бламиране и нежелание да работя в тоя клуб. Върхът беше, че аз в последния момент научавам кои футболисти ще се освобождават. Това е несериозно и прецених, че с това отношение и поведение, щом не мога да направя селекция, по-добре да не създавам конфликти", разкри специалистът.

Той разкри и конкретен случай на "бламиране" на решенията му. "В случая с Амари бях дълбоко засегнат и обиден. Нито аз съм докарал Амари на проби, нито Жужу. А ми се вмени, че аз съм ги докарал на проби в Левски. Казах: "След като аз ще бъда треньор на Левски, на моя отговорност вземете Жужу. Въпреки че знаех, че на Жужу кондиционното състояние не е по-добро, исках да го вземем, защото знам, че той е по-добрият футболист. Да, на Гонзо му е трябвало някой да влезе веднага, но аз не мисля за един мач напред, мисля в по-дългосрочна перспектива. После бях много изненадан и ме заболя, че взеха Амари, а Жужу – не. Моята селекция беше бламирана, до днес нямам отговор защо се получи така", каза още Херо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички