"Готови сме да влезем в управлението на Левски, бе гласувано да вземем 10% от "Тръст Синя България"


"Готови сме да влезем в управлението на Левски, бе гласувано да вземем 10% от "Тръст Синя България"
Снимка: Levski.bg

1511 0

Димитър Костадинов, който е председател на Управителния съвет на сдружението "Левски на левскарите", говори за любимия му клуб Левски, както и за сдружението.

"Не мога да кажа, че към момента ПФК Левски е зависим от "Левски на левскарите". Нашата идея е да обединим колкото се може повече левскари, за да осигурим по-голям финансов ресурс и да бъдем по-значими като финансова помощ за клуба, когато той се нуждае от това. Левскарите станахме прословути с тези кампании за спасяване на любимия си клуб. Още в началото на миналата година иницирахме кампанията "Левски е вечен", която постигна неочаквани дори за нас резултати и то след първата кампания през 2020 година, когато събраната сума беше около 6 милиона лева. В момента мисля, че събраните средства са около 8-9 милиона.

Искам обаче да кажа, че има съществена разлика между това да си участник в кампания и в сдружение. И двете са с цел събиране на средства, но кампанията се иницира, провежда се и отшумява, докато участието в сдружението е един дълготраен ангажимент. Чрез членския внос в сдружението, който при нас е 200 лева на година, се натрупват средства, които да се използват по ценни за клуба направления. Аз вярвам, че левскарите разполагаме с десетократно по-голям потенциал от това, което сме направили до момента" - започна той пред БНТ.

"За Левски да бъде ръководен от подобно сдружение не е нищо ново, тъй като клубът е бил учреден по подобен начин. Финансовият ресурс, с който и в момента Левски се издържа се осигурява от привържениците. Веднъж чрез вече споменатите кампании и втори път през спонсорите на клуба, които на практика осигуряват продукти за феновете. Това не е нищо нечувано в световен мащаб, а в Германия дори е законово установено, че 51% от акциите на клубовете са в ръцете на фенски структури. Ние сме готови да влезем в управлението на клуба.

На последното заседание на "Тръст Синя България" дори беше гласувано техните 10% от акциите да бъдат прехвърлени към нашето сдружение" - сподели още Костадинов. А ето каква помощ наскоро оказа сдружението на Левски. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички