Гонзо ще доказва, че "син" трофей без него е невъзможен


Гонзо ще доказва, че "син" трофей без него е невъзможен

1177 0

Днешният сблъсък Левски - Черно море ще бъде знаков за "сините", с оглед на целите на тима за сезона.

Победата на "моряците” преди десет дни в София за купата разклати сериозно редиците на столичани. След отпадането за този турнир за Левски последва равенство в Коматево срещу Ботев, което постави под въпрос първото място. Днес тимът на Елин Топузаков излиза за задължителна победа срещу Черно море, за да запази лидерската позиция в Първа лига.

Треньорът на Левски може да се опре на историята и да бъде спокоен за предстоящия двубой, тъй като "моряците” нямат победа в София за първенство от 58 години, пише "Тема Спорт".

Бившият спортен директор на "сините" Георги Иванов има шанса за втори път да препъне бившите си работодатели и сериозно да осуети шампионските амбиции на тима от "Герена". Гонзо отне на Левски възможността за продължаване в турнира за купата и второ препъване би означавало още тъмни облаци над клуба.

Елин Топузаков е принуден да прави корекции по състава си. Причината е отсъствието на полузащитниците Георги Костадинов и Мехди Бурабия. Българският национал и французинът ще отсъстват от игра близо три седмици.

Почти сигурно от състава, стартирал срещу Ботев в предишния кръг, ще отпаднат разочаровалите Илиян Мицански, перуанецът Хеан Деса, Галин Иванов и централният защитник Сърджан Лукин.

Травмата на Георги Костадинов ще накара треньора да върне в по-задни позиции Божидар Краев. Младокът ще заеме мястото пред защитата, като негов партньор ще бъде Джереми Де Ноойер.

Атаката ще бъде водена от Бабатунде Аденижи, подпомаган от Антонио Аниете, който ще играе малко зад него, и от испанеца се очаква да гради играта на тима.

Топузаков няма да прави промени по схемата и отново ще заложи на традиционното от началото на сезона 4-2-3-1, на което разчиташе и Люпко Петрович. Акцентът ще бъде играта по крилата, където Франсис Нар се намира във форма.

Георги Иванов планира да направи една промяна в стартовия състав за мача, в сравнение с успеха над Нефтохимик в последния кръг. Сред титулярите ще се завърне халфът Александър Цветков, който не игра срещу бургазлии заради разтежение на бедрото. Бившият футболист на Литекс ще заеме мястото в средата на терена на Даниел Георгиев.

Двубоят е с начален час 17:30 ч. и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2. Главен съдия на мача ще бъде Стефан Апостолов. Младият арбитър не е ръководил срещи на двата отбора през сезона в Първа лига.

Вероятни състави:

Левски: Йоргачевич – С. Александров, Ал. Александров, Пиргов, В. Минев, Де Ноойер, Краев, Прохазка, Аниете, Нар, Адениджи

Черно море: Коварж – Сукуп, Станчев, Пл. Николов, Венков, Паланков, Цветков, Секо, Г. Илиев, Коконов, Кузма

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички