Гонзо, нов нападател не ти трябва!


Гонзо, нов нападател не ти трябва!

1283 0

Раздялата с Валери Божинов отново принуди треньора спортен директор Георги Иванов да търси вариант за атаката. Въпреки че Гонзо обяви, че повече нови няма да има, това очевидно няма как да се избегне. Още след мача с Ботев, когато се разбра, че Божинов е отлетял за Англия да се пробва в Уест Хем, треньорът разкри, че вече има готов вариант за заместник на играча с номер 86.

Ако Гонзо има такъв футболист, защо той вече не е позирал със синята фланелка? Май силният човек просто искаше да се направи на интересен с изказването си. Само да вметнем, че Божинов дори и да не подпише с Уест Хем, няма да остане в Левски. Валери е твърдо решен да скъса със сините и ще го направи. Толкова за казуса "Божинов".

Истината е, че Левски няма нужда от нападател, още повече пък от Шотландия. Някой може ли да изброи трима шотландски футболисти, запомнили се с нещо в родната ни "А" група. Няма как. Просто защото тези с поничките не виреят на Балканите. Как Гонзо се спря точно на шотландец не е много ясно. Единственият вариант е, таранът да е бил предложен от мениджър, близък до Иванов.

Сините в момента разполагат с двама добри нападатели в лицето на Валери Домовчийски и Антонио Кинта Аниете. Домо започва да играе все по-силно и много скоро ще намери формата си. Ситуацията с Аниете е подобна. За какво му е тогава на Гонзо този шотландец. Само да брои още една заплата от така или иначе празната клубна хазна. Излишно е! Поне до зимната пауза сините могат да изкарат с Домовчийски и Аниете. Да им се даде шанс и на двамата да покажат има ли още футбол в тях. Валери вече има два гола на сметката си, което досега го прави голмайстор на Левски. Домо разполага с достатъчно качества да води синята атака. При него проблемът идва от честите му контузии, но избегне ли се това, Домовчийски ще опъва много мрежи.

Валери осъзнава къде е, а амбицията да спечели доверието на синята публика е по-силна от всякога. След уволнението на Пепе Мурсия обстановката в Левски се стабилизира, а след победата над Ботев спадна и напрежението. Един нов играч, особено чужденец, отново ще открие теми за разговори и коментари. А левскарите имат крещяща нужда от мир както в съблекалнята, така и извън нея.

Честно да си кажем, ако все пак има такъв шотландец, надали ще е с класа над Аниете и Домо. Така той ще се окаже просто нова бройка в сините редици и нищо повече. От всичко това ще спечели само мениджърът на футболиста. Левски си има достатъчно състезатели. Не трябва да се забравят и младите момчета от школата, на които е време да им се даде шанс. Гонзо, този шотландски таран, не ти е нужен, той няма да донесе нищо хубаво на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички