Минал през Селтик скандалджия заменя Божинов на "Герена"


Минал през Селтик скандалджия заменя Божинов на "Герена"

1254 0

Треньорът на Левски Георги Иванов обяви, че в близките дни нов нападател ще акостира на "Герена". Вече стана ясно, че таранът, който се чака, е шотландец. Според "7 дни спорт" става дума за 31-годишния нападател Дерек Риърдън. Той отговаря и на едно от най-важните условия за "сините" - да е свободен агент.

До лятото Риърдън е носил екипа на втородивизионния шотландски Алоа Атлетик, където обаче изиграва само два мача заради контузия.

Роденият в Единбург стрелец е познато име на Острова, а футболната му кариера минава през гранда Селтик. Специалистите вещаят звезден път на Риърдън, особено след няколкогодишния му стряскащ престой в Хибурниън. Там той вкарва много голове и дори стига до националния отбор на Шотландия.

Дерек е ритал още за шотландските Каудънбийт, Сейнт Джонстън, Алоа Атлетик, английския Бристъл Роувърс и китайския Шаанкси Чан-Ба. Футболната му кариера тръгва рязко надолу с годините, а името му се споменава повече за скандали, отколкото за вкарани голове. През май тази година, докато е футболист на Алоа Атлетик във втора шотландска дивизия, се сбива в кръчма в родния му Единбург.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички