Гонзо: Имахме вътрешна информация за смяната на Лудогорец


Гонзо: Имахме вътрешна информация за смяната на Лудогорец

1025 0

Спортният директор на "Левски" Георги Иванов разкри, че е имал вътрешна информация за смяната, която ще направи Лудогорец в дербито между двата тима. Шампионите изпълниха изискването на БФС, пускайки като титуляр юношата Венцислав Керчев, но само няколко минути по-късно младокът беше сменен.

"Ние знаехме, че те ще направят смяна в началото. Имахме вътрешна информация от Лудогорец. За нас бе ясно и не бе изненада. Но това е жалко, защото техният собственик е в Изпълкома и взима такива решения. След като БФС е определил да има играчи до 21 години, за да се развива българския футбол, правилата трябва да се спазват. В противен случай, няма как един отбор да получи уважение, като прави такива селски номера и вади играч в 5-ата минута. Той бе доста добър артист и се търкаляше в ситуация, в която нямаше нищо. В Левски подобно нещо не може да се случи", сподели Иванов пред ТВ7.

Относно мача той заяви: "Съжалявам, че не победихме заради публиката и заради спокойствието, което една победа щеше да ни даде. Не смятам, че Лудогорец показа, че е в криза. Те изиграха най-силния, а ние най-слабия си мач".

Георги Иванов коментира и борбата за първото място в "А" група: "На този етап има три отбора, които се отличават в битката за титлата. Черно море обаче също може да бъде фактор. Те имат доста точки и не може да бъдат подценявани. Шампион не се става с директните мачове, а с малките двубои, които трябва винаги да печелиш. В директните сблъсъци е важно само да не загубиш"".

"Със Стойчо Стоев имаме поставена задача да се класираме за евротурнирите, но Левски е клуб, който винаги се бори и за титлата. "Напрежението в българския футбол се създава от Изпълкома, който взима някакви странни решения. Нормално е всеки да дърпа чергата към себе си. Не може Левски и ЦСКА да нямат хора в Изпълкома, а да има от по-малките отбори. Трябва да поканят човек от Левски, за решим дали да участваме. Според мен обаче не трябва да има собственици на клубове в Изпълкома. Ние не искаме да бъдем там, а искаме да се спазват правилата", добави още Иванов.

Той не пропусна да коментира и ситуацията с ЦСКА. "Дербито между Левски и ЦСКА е класика и няма как да заменено от мачовете с Лудогорец. Преди време Литекс също се намеси, но нищо не може да замени Вечното дерби", категоричен е Иванов.

"Много се изписа и се говори, че някой пречи на ЦСКА да е в елита, но феновете трябва да имат претенции към шефовете, които ги докараха до това положение", допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички