Гонзо: Футболът е за удоволствие, а ние се забавлявахме


Гонзо: Футболът е за удоволствие, а ние се забавлявахме
Снимка: Иван Йочев

1898 0

Старши=треньорът на "Левски" Георги Иванов - Гонзо остана доволен от класирането на "сините" напред за Купата на България, след като "сините" удариха с 4:0 Монтана на "Герена".

"Смятам, че от първата до последната минута играхме перфектно – движение, динамика, това като резултат не отговаря на играта – трябваше да е по-голям резултатът", убеден беше Гонзо след мача пред камерата на "Диема".

"Доволен съм, че изпълнихме целта, а именно да се класираме. Така се получи, тренираме винаги статични положения – понякога се получава, понякога не. Изиграхме тактически правилно мач – трудно е да спечелиш с 2:0 и да не допуснеш гол. Играчите бяха спокойни и мотивирани – футболът е за удоволствие, а днес ние се забавлявахме.  Във футбола трябва време и нещата да се напасват. Винаги, когато излезе основен футболист, е проблем, но при нас всеки знае какво да прави на терена.

Ако ни бяха изравнили, щеше да е голямо нещастие за Левски и абсолютна липса на късмет. Литекс ни вкара с два удара, а днес изпуснахме 15 положения преди удара на Пашов. Предпочитания за съперник нямам, Левски е отбор, който трябва да победи всеки отбор и трябва да продължи. За "Левски" всеки един мач е важен. Всеки един мач е мач на сезона за "Левски", коментира още Иванов относно мача, като той вече мисли за гостуването във Варна.

"Знаем че с Черно море мача е на дневен ред – след 2-3 дни.  Знаем че ще бъде битка, теренът не е в най-доброто си състояние, но ние отиваме за 3-те точки".

Разбира се, темата "БФС" не беше подмината, след като от Дисциплинарната комисия отново наказаха "Левски", този път с глоба от 40 хиляди лева.

"Ами аз не мога всеки път да се връщам и да помня какво говоря за БФС. Ние сме ощетени – изобщо няма санкции за други отбори, но ние сме наказани всеки път. На гърба на Левски се правят на шефове. Не това е начинът. Смятам, че трябва да се работи с феновете и да се разбере веднъж завинаги, че само с глоби няма да става. Време е държавата да се намеси, а БФС да действа като изпълнител".

Видимо подразнен, Гонзо говори накратко и за Димитър Димитров - Херо.

"Левски не е в състояние да дава обещания. Херо иска играчи, но не можем да му ги обещаем. Нормално е, всеки треньор има претенции. Херо ще реши дали иска да води отбора, ако не му осигурим 10 нови играчи", завърши старши-треньорът на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички