Гонзо: ЦСКА е там, където му е мястото, дано се върне до 2 години


Гонзо: ЦСКА е там, където му е мястото, дано се върне до 2 години
Снимка: БГНЕС

1236 0

Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо отново си навлече гнева на "червената" част от футболна България, след като заяви, че ЦСКА е там, където му е мястото. "Армейците" ритат във "В" група, а бъдещето им е неясно и трудно към момента.

"Колкото и да е жалко за голяма част от българите ЦСКА е там, където му е мястото. Законите са затова, за да се спазват. Ето говорихме за катастрофата вчера. Ако хората спазват правилата, няма да се получават такива катастрофи. А катастрофа се случи с ЦСКА. Не може да имаш милиони задължения и да продължаваш така. Държавата и БФС много отдавна трябваше да прекратят тези порочни действия и затова се стига до това състояние“, коментира Гонзо пред TV.

"Не искам да коментирам ЦСКА. Не искам да коментирам други отбори. Надявам се до две години да влязат, за да има пак Вечно дерби. Всички хора трябва да разберат, че законите трябва да се спазват“, допълни той.

Иванов коментира и въпроса със собствеността на "Левски". Както е известно, "синият" клуб се свързва с името на политика Делян Пеевски.

"Този въпрос много се коментира. Собственици са Иво Тонев, Сашо Ангелов и Николай Иванов. Виждам хората, които управляват клуба, а всичко друго са спекулации. Смятам, че на Общото събрание, което ще е след един месец, ще се разбере всичко кой какъв е и кой притежава акциите. Не искам да бъда адвокат на Александър Ангелов. Той е 10 години в Наздорния съвет на Левски. На кой е адвокат нямам представа“, заяви директорът.

"Не съм аз човекът, на когото трябва да задавате тези въпроси", отсече Иванов на запитването дали има държавна помощ за клуба. "Можете да поканите собствениците на клуба. Левски е достатъчно голяма марка, за да е нормално да привлича спонсори. Когато имаш такава марка, е нормално всеки един спонсор да предпочете да рекламира в Левски, а не в някой друг"„ категоричен бе той.

Спортният шеф разкри и че назначението на Стойчо Стоев за треньор е негово решение. "Стойчо Стоев е мое решение. След сагата с Херо в момента, в който Херо отказа, вариантът беше Стойчо Стоев. Смятам, че той е човек, който заслужава доверие. Не съм имал конфликт с него и работя прекрасно с него от първия ден. Треньорът на Левски трябва да има подкрепа от всички в клуба", посочи Гонзо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички