Правната комисия иска седмица за казуса ЦСКА


Правната комисия иска седмица за казуса ЦСКА

1222 0

Юристите от правната комисия към БФС са поискали поне седмица, за да могат да се запознаят с цялата документация, предоставена от ЦСКА, пише "7 дни спорт".

Както е известно, преди няколко дни изпълнителният директор на новото дружество ФК ЦСКА Пламен Марков внесе всички документи във футболния съюз, относно това дали то ще бъде припознато като правоприемник на ПФК ЦСКА АД. След срещата при министъра на спорта Красен Кралев между ЦСКА и БФС стана ясно, че всичко е в ръцете на изпълкома. Преди обаче той да се произнесе, се чака експертиза на Правната комисия.

Очаква се съвсем скоро шефът на комисията адвокат Иван Колев да събере нейния състав и на база на правилника на БФС и ФИФА да оповести решението си.

Възможно е отново да се стигне до питане по казуса до световната централа. Тогава може Изпълкомът на БФС да препотвърди становището на юристите от ФИФА. Към момента няма как БФС да разреши на новото деужество да вземе членството и активите на старото, и да го остави във "В" група. Ако "червените" получат отговор "не", тогава ги грози нулева година, защото първенството на "А" окръжна вече стартира и няма как ЦСКА да се включи в него.

Според запознати с материята специалисти, единствената възможност пред ръководството на ЦСКА е да се тръгне на оздравителен план на стария клуб. При новата ситуация с 56 милиона задължения, които има дружеството, остава големият въпрос има ли въобще смисъл да се оздравява. На този етап обаче по-скоро отговорът на комисията клони към "не'“

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички