Голмайсторът на "Левски": Не бързам за чужбина, може да сгреша като Вутов


Голмайсторът на "Левски": Не бързам за чужбина, може да сгреша като Вутов
Снимка: levski.bg

1162 0

Младият голмайстор на "Левски" Божидар Краев не бърза за чужбина. Той не иска да повтаря грешката на друг "син" талант Антонио Вутов, който така и не успя да пробие в Удинезе.

„Ситуацията с излизането в чужбина е деликатна. Има момент, в който може да си закъснял, и момент, в който може да си подранил. (Антонио) Вутов сякаш сбърка. Аз не мога да кажа какво ще стане, ако имам оферта, но за момента мога да кажа, че оставам в "Левски”, коментира Краев в студио „Дерби” два дни, след като отбеляза две попадения за 2:0 срещу Монтана на "Герена".

Той сподели, че от неговия личен опит изглежда, че младите играчи се нуждаят не само от качества на терена, за да успеят да пробият от юношеския в мъжкия футбол.

„За да играеш при мъжете трябва да покажеш нещо повече от качества. Трябва треньорът и съотборниците да видят, че имаш характера, че имаш амбиция да постигнеш нещо. От мой личен опит това е проблемът – че влизат играчи в мъжете, но не показват този характер и хъс, с който да покажат, че са готови на всичко да играят там”, обясни Божидар.

Краев призова феновете на Левски за още по-голяма подкрепа: "Оправдаваме очакванията, феновете са доволни. Хората не очакваха този добър старт предвид тежката програма. Остава да задържим нивото и да го подобрим дори. В момента в състоянието на Лудогорец има кой да ги спре. Нашият отбор за момента играе добре и искам от феновете да продължават да вярват в нас и да продължават да ни подкрепят, защото когато се усили най-много тяхната подкрепя, тогава побеждаваме и ги радваме”.

За него не е проблем да играе на различни позиции в Левски и в националния отбор, но още не знае дали ще играе за отбора до 19 години на Светослав Тодоров или при Тони Здравков в младежкия национален отбор до 21 години.

"Имам право да играя и за U19 и за U21. Аз съм готов да се отзова и на двете покани. В U19 имам страхотни приятели, разбирам се и с треньора. Различни са нещата, които се изискват от мен в националния и в "Левски". В Левски се чувствам перфектно на крилото – искам да запазя хъса, рискуването на всичко и да забравям всичко от предния мач и да мисля само за следващия. Решил съм в "Левски" да играя на крилото, въпреки че в националния играя зад нападателя. Професионалист съм, работя всеки ден и гледам да се възстановявам, Сега е момента да играя на тези мачове. Колкото мога, повече ще играя. Пазя си тялото, гледам да спазвам режим, искам да се представям добре. Не отстъпваме като качества на младите играчи от другите страни. Те просто са по-сигурни в отиграванията си, не ги притеснява какво ще се случи, с повече самочувствие, При нас повече се притесняват момчетата за крайния резултат, дали пак ще ги викнат в националния отбор, дали ще ги пуснат в клубния да играят”, разказа Краев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички