Гочето: Десният фланг на "Левски" реши дербито


Гочето: Десният фланг на "Левски" реши дербито
Снимка: БГНЕС

1346 0

Футболният треньор Георги Василев-Гочето анализира пред "Тема Спорт" столичното дерби между Славия и "Левски".

Резонно дерби - без много красота, а с повече битка и нервни действия. Затова и качеството не бе голямо. "Левски" заслужено стигна до успеха. "Сините" показаха по-добри неща през първата част. С рокадите десният им фланг стана много силен с Прохазка и Живко Миланов. Двамата са безкомпромисни в защитен план и не срещнаха никакви проблеми. Освен това са много пълноценни в атака. И те наклониха везните в мача, ще го правят и в бъдеще.

"Сините" още търсят оптималния вариант за нападението си. Хубаво за тях е, че Диаби се отпуши. При ситуацията за гола той се позиционира добре и нямаше проблем със завършващия удар. Трябва обаче да се отбележат разпилените действия на "белите" в този момент - те бяха сериозно изненадани. Дори Диаби да не вкараше, имаше още един "син" играч на отлична позиция.

В "Левски" се оформя доста работлива средна линия за разлика от предишните години, когато тя бе статична. Сега има много повече движение - Де Ноойер и Костадинов вършат много работа. На полузащитата липсва малко зрялост, но тя може да дойде от Бедоя, който няма сериозни амплитуди в представянето си. Именно той трябва да оформи и физиономията на халфовата линия.

В този мач "сините" бяха стабилни в отбрана. Пртез втората част предоставиха малко инициативата на Славия, но като цяло се справиха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички