Глупава грешка лиши Левски от заслужено класиране напред в Лига Европа


Глупава грешка лиши Левски от заслужено класиране напред в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

3207 0

Българският гранд Левски регистрира неуспешно завръщане в европейските клубни турнири. "Сините" стигнаха само до 1:1 срещу Марибор и след 0:0 в първия двубой българският тим отпадна заради повечето голове на чужд терен на съперника.

Възпитаниците на Люпко Петрович изиграха страхотен двубой, а още в 22' Франсис Нар успя да вкара и даде аванс на своя тим.

Малко по-късно Йорогачевич и гредата спасиха "Левски", но Димитър Пиргов по нелеп начин удари Новакович и се стигна до дузпа. Тогава отново блесня Йоргачевич, който спаси удара на Таварес.

В началото на втората част "сините" изпуснаха куп положения, които бяха наказани от Таварес в 69'. Тогава 4-има играчи в синьо бяха около Новакович, но никой не покри втория нападател, който от 7 метра абсолютно необезпокояван успя да реализира.

До края на двубоя "Левски" не успя да стигне до победата и Марибор се класира напред, където ще играе срещу Абърдийн.

"Сините" напускат надпреварата без загуба в двата мача и с рекорд - 10 поредни домакински двубоя без загуба. Това обаче не топли никой от феновете на "Левски", които все пак изпратиха с аплодисменти играчите на Люпко Петрович.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Пълният стадион "Георги Аспарухов" изрева дружно при изпълнението на началния удар в мача в полза на "Левски". Гостите почнаха с добра преса, която притесни футболистите на Петрович. Заради рано загубена топка пък беше получен и първият картон в мача, заслужен от Сашо Александров.

В 15' "сините" получиха отличен шанс да се разпишат. След центриране от корнер Костадинов игра добре с глава, но защитник парира удара му. От 6 метра Христов пробва акробатично изпълнение и ударът му мина на метър над вратата. Повторенията показаха, че централният нападател на "Левски" е задържан за фланелката в пеналтерията на съперника.

Само 7 минути по-късно Левски успя да поведе. Защитник на "Левски" ритна топката напред към центъра, където тя беше отклонена от Венци Христов. Защитник се опита да изчисти, но в последния момент Нар отне и напредна към вратата. Той съкрати много ъгъла си, а нито един играч не се включи в нападението. Той реши да стреля и промуши топката между краката на вратаря - 1:0 за "сините".

2 минути след гола Венцислав Христов можеше да удвои резултата. След нова грешка на защитата той остана сам срещу Ханданович, но вратарят показа отличен рефлекс и спаси.

В 28' Боян Йоргачевич направи феноменално спасяване след удар с глава на Таварес от 2 метра. Последва и удар в гредата на Новакович, а топката отново се озова в него. Там Пиргов влезе с каратистки удар в ребрата на нападателя и съдията отсъди дузпа. Йоргачевич обаче спаси удара на Таварес и запази аванса на своите.

В края на полувремето играч на Марибор беше близо до изравняването с много коварен удар от 24 метра, но Йоргачевич заложи на сигурността и изби в корнер. След него не последва опасност.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"ЛЕвски" започна уверено втората част и едва не поведе с 2:0 в 50'. Христов беше изведен в наказателното поле, но топката му избяга. Той намери отлично продължения и пусна за Прохазка, който беше на дъгата на наказателното поле. След кратко разбъркване и двойно с Аниете словакът нанессе удар с глава, спасен от Ханданович. Последва добавка на Костадинов, но топката се удари в гредата.

"Сините" имаха всички шансове да удвоят в 59', когато Христов се озова на стрелкова позиция. Играч на Марибор обаче спря удара с ръка, но съдията не посочи дузпата. Нар опита все пак да стреля, но ударът ми мина встрани от вратата.

За съжаление, тези пропуски струваха скъпо. В 69' центриране отляво доведе до удар с глава на Новакович. Йоргачевич спаси, но никой не беше покрил Таварес. Той с топовен удар по земя от 7 метра успя да реализира - 1:1. 

"Сините" реагираха единствено с прекрасен извеждащ пас за Христов, който обаче прати топката в аут. Петрович вкара в игра Адениджи и Деса, но до голово положение така и не се стигна - 1:1 и отпадане за "сините".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: 29. Йоргачевич, 3. Пиргов, 5. А. Александров, 7. Нар, 8. Де Нойер, 10. Христов, 14. Минев, 15. Прохазка, 20. Аниете, 25. Ал. Александров, 70. Костадинов

МАРИБОР: 33. Ханданович, 2. Ходжич, 3. Янза, 4. Шулер, 5. Врховеч, 9. Таварес, 10. Хотич, 11. Новакович, 24. Кабха, 39. Бохар, 44. Шме

"Сините" играха много силно в първата среща, но направиха няколко страхотни пропуска, които лишиха столичани от успех. Сега обаче 26-кратните български шампиони трябва да търсят гол, а в същото време да внимават сериозно за добрите контраатаки, на които съперника е способен.

Левски няма загуба като домакин в Европа от 9 мача насам, а днес на стадион "Георги Аспарухов" ще разчита на близо 30 хиляди фенове, които ще напълнят съоръжението за първия домакински мач в Европа за сезона.

Освен Лукин всички футболисти са налични на Люпко Петрович и той може да заложи на най-доброто, с което разполага, срещу Марибор.

Очаквайте скоро стартовите състави на двата отбора!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички