"Герена" и "Олд Трафорд" - непревземаните крепости на Европа


"Герена" и "Олд Трафорд" - непревземаните крепости на Европа
Снимка: Официален сайт на Левски

1828 0

Двубоят с Локомотив (Пловдив) (1:0) бе седмият , който Левски изигра на "Герена" през този сезон в Първа лига. В него "сините" отново успяха да опазят мрежата си суха. Така те са единственият тим у нас, който не е инкасирал попадение в собствения си дом, пише "Тема Спорт".

630 минути отборът не е позволил на топката да прекоси голлинията му, като от тях 92 е бил с човек по-малко на терена. "Сините" спечелиха 6 от мачовете си, а в един завършиха наравно. Те отбелязаха 12 гола.

Всъщност Левски допусна попадение като домакин - това се случи в дербито с ЦСКА, но мачът бе на Националния стадион, а не на "Георги Аспарухов".

Знаете ли кои други отбори в Европа може да се похвалят с подобно постижение? Първият е английският гранд Манчестър Юнайтед, който е превърнал своя "Олд Трафорд" в непревземаема крепост във Висшата лига. Момчетата на Жозе Моуриньо са домакинствали пет пъти в първенството, като са спечелили и петте срещи, а головата им разлика в тях е 15-0.

Интересното е, че през миналия сезон Левски отново не допусна гол в първите си 7 шампионатни домакинства. Тогава отборът за първи път инкасира попадение на "Георги Аспарухов" в 15-ия кръг. То доведе и до загуба с 1:2 от Локомотив (Пловдив).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички