Георги Петков: Левски е голям клуб, но играчите ги беше страх


Георги Петков: Левски е голям клуб, но играчите ги беше страх

2010 0

Героят във финала за Купата на България - Георги Петков, сподели начина, по който е успял да спаси дузпите във финала срещу Левски. Както е известно, той отрази два удара по време на престрелката след редовното време и продълженията, а освен това хвана и 11-метров наказателен удар през първото полувреме, изпълнен от Жорди Гомес.

"Чувствах някакво напрежение у футболистите на Левски - като ги погледнах в очите, виждах страх. Успях да ги надхитря, а освен това имах и късмет. Що се отнася до дузпата на Гомес, то мисля, че успях да вляза в главата му. Вече беше бил дузпа срещу мен и тогава усетих ъгъла, но изпълнението беше много добро. Такива футболисти често бият в същия ъгъл. Имах и късмет, че топката беше по-ниска и я спасих", сподели Петков пред "bTV".

42-годишният вратар, който изкара най-силните си сезони именно на "Герена", сподели, че Левски остава голям клуб, но играчите трябва да се раздават максимално, когато носят фланелката на отбора.

"Трява да се знае, че Левски е голям клуб. Винаги ще има напрежение там - ако сам не успееш да се пребориш с него, то няма кой да ти помогне и нямаш място там. Там не можеш да си позволиш да лакатушиш. Трябва постоянство - не само на мачове, но и на тренировка", категоричен беше Петков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички