Гарантирано: Сектор "А" на "Герена" готов до 2 месеца


Гарантирано: Сектор "А" на "Герена" готов до 2 месеца

21078 0

След отчайващия старт на сезона и петата поредна загуба от ЦСКА в "А“ група в Левски няма солидни поводи за оптимизъм.

Единствената добра новина е свързана със сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“, пише вестник "Преса". Централната трибуна ще бъде готова в срок, тоест до края на септември, увериха от фирмата изпълнител "Автомагистрали Черно море“.

Важно уточнение е, че става въпрос само за грубия строеж. Предстои да бъдат монтирани седалките, но и това не е достатъчно условие за приемане на публика. За целта трябва да бъдат завършени фасадата и сервизните помещения, както и да се осигури необходимото обезопасяване.

За доста по-късен етап се планират монтажът на козирка и отварянето на музей, ресторант, зали за пресконференции, покрит паркинг и ВИП боксове.

"Нашият ангажимент е само за грубото строителство - обясни икономическият директор на "Автомагистрали Черно море“ Петя Стоянова. - Строежът върви по графика, заложен в договора. Материалите са осигурени, работи се усилено.“

Шуменската фирма е в затруднено положение заради дължими от държавата над 8 млн. лв., а нейни работници протестират заради неполучени заплати. Стоянова обаче увери, че няма опасност кризата да забави строителството на "Герена". "Осигурихме целево финансиране чрез кредит, което ни позволява да работим спокойно. На този етап нямаме притеснения“, допълни тя.

Договорът с Левски е за 1,7 млн. лв. Те обаче ще бъдат платени едва когато секторът започне да генерира приходи.

Клубът дължи над 3 млн. лв. на първия изпълнител - "Главболгарстрой“. За окончателното довършване на трибуната ще са нужни още около 6 млн. лв.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички