Футболните цели не са приоритет за Левски, ако продаде Мариани


Футболните цели не са приоритет за Левски, ако продаде Мариани
Снимка: Оф. сайт на Левски

8113 0

Въпросителните около Левски след идването на новите собственици и назначаването на Петър Хубчев бяха много: какво е финансовото състояние? Има ли пари за нови играчи? Какъв стил ще изповядва познатия с дефанзивния си почерк бивш национален селекционер? Селекцията се забави, треньорът неколкократно се оплака от липса на дълбочина в състава, но въпреки всичко това "сините" радват феновете си с чудесна игра и дори две победи в Европа - нещо, на което не сме ставали свидетели от години насам.

Въпреки че Хубчев отказва да го признае, архитектът на силните игри на Левски е Давиде Мариани. Швейцарският ас има на сметката си 6 гола и 1 асистенция от началото на сезона във всички турнири, а мачовете, в които той не е вкарал, "сините" като отбор нямат нито едно попадение. Срещу Ружомберок той вкара и двата откриващи гола, срещу Дунав реализира две попадения в тежка за тима ситуация, а срещу Ботев отново беше над всички с малко случаен гол за 1:0 и брилянтно изпълнен пряк свободен удар за 2:1. Мариани е свръзката между всички звена в отбора, разполага с неизчерпаем мотор, а усетът му към включванията на Паулиньо, Иванов, Горанов и Миланов е впечатляващ. И най-важното - във всеки мач дава 100% от себе си. Дори в края на миналия сезон се отказа от сериозен бонус, само и само да играе за Левски и да помогне на отбора да се класира за Лига Европа.

И сега Левски по всяка вероятност ще го продаде. Информацията, че Мариани е спазарен за 1.4 милиона долара в клуб от ОАЕ все още е непотвърдена, но е ясно, че ръководството на "сините" се опитва да капитализира силните изяви на швейцареца от началото на сезона. Това не само ще е грешка, но и ще даде ясно послание, че успехът в Първа лига и за Купата на България не е приоритет.

Клуб с амбиции за златни медали не може да си позволи да се лиши от двигателя на състава толкова рано през сезона. Стига единствено да погледнете към Разград, за да видите значението на такъв футболист. Мариани може да не е от същата класа като Марселиньо, но дълги години бразилецът беше преследван от топ европейски отбори, но Лудогорец каза "не". Защото усетът и лекотата, с които играеше доскоро плеймейкърът, бяха в основата на нападението на "орлите". Нещо, което сега се забелязва и с Мариани. Когато той не е на терена, лекотата изчезва, грешките се увеличават, а "сините" са по-слаб отбор.

Трансферът все още не е официален, което дава надежда на феновете, че Мариани ще остане на стадион "Георги Аспарухов". Ако обаче вече не носи синята фланелка, целите на кандидат-шампионите са ясни - допълнително заздравяване на финансовото състояние на тима за сметка на успехите на зеления килим. Но ще е твърде жалко рано-рано Левски да абдикира, и то в момента, в който загатна, че има сили за нещо повече от бараж за влизане в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички