Футболен агент сравни Уелтън със знаково име в историята на Левски, Цунами бил универсален


Футболен агент сравни Уелтън със знаково име в историята на Левски, Цунами бил универсален
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

4578 0

Футболният агент Джери Перейра даде интервю пред "Sportal", в което разкри как се е стигнало да привличането на бразилците Уелтън и Цунами в Левски. Мениджърът посочи силните качества и на двамата и обяви своя фаворит за шампион в родната Първа лига:

Какви са качествата на Цунами и Уелтън? Единият играе като ляв защитник, а другият като ляво крило.

- Цунами го гледах в Бразилия два-три пъти. Много ми хареса, защото има силен шут. Много добре атакува. Универсален футболист е, който може да играе на две-три позиции. Мъри го гледа и реши да го вземе. Надявам се, че ще може да помогне на Левски.

А Уелтън? Той се очаква да подсили атаката. Знаем, че играе като ляво крило.

- Да, Уелтън играе повече като ляво крило. Смятам, че ще направи добър шампионат. Той прилича на един бивш футболист на Левски – Жоазиньо. Има хубав дрибъл. Всичко зависи от аклиматизацията. Ако се аклиматизира бързо, съм сигурен, че ще помогне на Левски.

Жоазиньо дойде при Мъри. Първата година се аклиматизираше и дойде като малък в отбора. След това се превърна в идол на феновете.

- Много е важен треньорът. Мъри знае как да работи с бразилци. Не е лесно да отидеш толкова далеч и да започнеш да играеш. Всичко е различно. Климатът е различен. Важна е помощта на треньора.

Той говори португалски, това ще е от плюс.

- Мъри говори перфектно португалски. Той обича бразилци. Всеки отбор, който иска да има успехи, трябва да има поне един-двама бразилци. Не че са най-добри. Просто са различни и дават чар на отбора.

Преди десетина години в Левски дойде едно бразилско трио – Жоазиньо – Зе Соарес и Жеан Карлос. Можем ли да очакваме и трети бразилец сега?

- Не! Мисля, че е достатъчно на този етап. Важното е Левски да се класира за първата шестица. Мъри и Наско винаги могат да разчитат на мен.

Ти докара един футболист в Лудогорец - Рик Джонатан. Какво ще ни кажеш за него?

- Помогнах на Лудогорец и винаги ще помагам на Лудогорец, защото този отбор ми е помагал и на мен. За него мога да кажа, че е много перспективен и бърз играч. Интересен и рязък футболист е.

Ти наблюдаваш българското първенство. Кой ще стане шампион според теб?

- Надявам се Лудогорец да стане шампион, защото работя с този отбор от десет години. Ако трябва да съм честен, аз съм за Лудогорец.

Как виждаш българското първенство тази година?

- Не обичам да критикувам. Имам моите виждания, но не е толкова важно какво мисля аз. Мога да кажа, че е по-слабо отпреди. Трябва някои неща да се променят. Има си специалисти. Предпочитам да не коментирам.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички