Френски клуб може да отмъкне Обертан от "Герена"


Френски клуб може да отмъкне Обертан от "Герена"
Снимка: Оф. сайт на Левски

2796 0

Френският полузащитник на Левски Габриел Обертан е спряган за трансфер във френския втородивизионен Ланс. През миналата кампания именитият клуб завърши на незавидната 14-а позиция в Лига 2 на 7 точки над опасната зона. Френският тим има желанието да събере в един отбор крилото на Левски и бившия му съотборник в Бордо и Нюкясъл Йоан Гофран, пише "Тема Спорт".

От тази година някогашният участник в Шампионска лига има нов наставник - Филип Монтание, и целта е отборът да бъде един от водещите през този сезон.

Габриел Обертан подписа договор със "сините" през миналото лято за две години. Това означава, че ако Ланс иска да го привлече в редиците си, трябва да плати трансферна сума.

Левски вече се раздели с четирима футболисти. Полузащитниците Васил Панайотов и Роман Прохазка не подписаха нови договори и напуснаха като свободни агенти, докато румънецът Нелуц Рошу и Георги Ангелов скъсаха своите контракти по взаимно съгласие.

Французинът стартира силно престоя си на „Герена", след което през зимата формата му падна и той отнесе доста критики за играта си. Но в края на сезона показа отново своите безспорни качества. Това се дължеше и на смяната на неговата позиция на крилото от страна на треньора Делио Роси, който пък бе посъветван за това си действие от собственика на сините Спас Русев. Именно в последните срещи той бе един от най-полезните играчи за отбора заедно с новото попълнение Паулиньо.

Габриел Обертан изигра с екипа на Левски общо 35 мача във всички турнири, в които се разписа на три пъти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички