В Рим: Ужасяващите фенове на "Левски" готвеха кърваво меле край "Олимпико"


В Рим: Ужасяващите фенове на "Левски" готвеха кърваво меле край "Олимпико"

4301 0

Фенове на "Левски" са били сред двигателите на кървава вендета, която привържениците на Лацио са готвели срещу своите съперници от Рома, твърди се в Рим. Двадесетима "сини" ултраси са подкрепили братската агитка на "Олимпико" в голямото дерби (2:2), но ужасяващите им планове са били предугадени и провалени от римската полиция.

В Рим гледат със стряскащ респект на българските фенове, определяйки ги като "ужасяващи" и посочвайки, че са се оказали "крайно верни на Лацио".

Ултрасите на Лацио и Рома са били уговорили среща помежду си, в която да премерят сили. Решението е било взето след срещи между лидерите на различни групировки от "Курва суд". Тъй като са имали да връщат на "джалоросите", феновете на Лацио са се уговорили със "сините" фенове и с английски хулигани да включат в арсенала си бомбички, по-силни експлозиви и коктейли "Молотов". Всичко е трябвало да започне още от стадиона, като "лациалите" са били скрили в различни части край съоръжението бомби, който да използват в запланувания сблъсък.

В крайна сметка обаче полицията надушва какво се готви и осуетява кървавото меле. Виновници за това били българите, които се сторили подозрителни на органите на реда, докато вечеряли в ресторант в Рим в навечерието на дербито. След разпитите полицията открива бомбите в близсот до "Олимпико", както и арсенала на "съюзниците", складиран в автомобил, паркиран пред бар, в който се събират феновете на Рома.

Фракция "София Запад" вече се похвали с присъствието на свои членове на голямото дерби. Знамето на "сините" бе опънато на оградите на стадиона, а в сектора на Рома ги приветстваха с транспарант. На него бе изписано "Bulgari, inglesi, madrileni... da solo quando vieni?", което в превод означава: "Българи, англичани, мадридисти... кога ще дойдете сами?".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички