Емил Спасов: Стойчо ще възроди "Левски", купата е по силите ни


Емил Спасов: Стойчо ще възроди "Левски", купата е по силите ни

2597 0

Легендата на "Левски" Емил Спасов е на мнение, че тимът от "Герена" трябва на всяка цена да гони спечелване на Купата на страната. Пред "България Днес" Спасов похвали новия треньор на тима Стойчо Стоев. Футболистът на "сините" от 80-те години говори и за новите попълнения, както и за очаквания с нетърпение нападател Лукаш Гикиевич.

Г-н Спасов, какво е мнението ви за новия треньор на "Левски" Стойчо Стоев?

- С него се познаваме отлично. Стойчо беше много добър футболист. Сега е и такъв треньор. Ръководството на тима взе добро решение с неговото назначение. Той ще възроди отбора. За един-два месеца Стойчо не може да направи чудеса начело на тима. Чувам само позитивни неща за работата му по време на лагера в Турция. Дано отборът е готов напълно за предстоящите мачове. В началото ще му трябват няколко победи за самочувствие.

Докъде могат да стигнат силите на "сините" футболисти?

- Титлата е почти невъзможна. Разликата с лидерите в класирането е огромна. "Левски" трябва да се цели в купата. Така най-лесно ще може да играе в Европа наесен. Смятам, че спечелването на трофея е по силите на "сините" футболисти.

Едно участие в Лига Европа ще бъде добра финансова инжекция за тима. Ако Стойчо успее да спечели купата с "Левски" през този сезон, работата му ще бъде перфектно свършена.

Как се отразява на отбора финансовата криза, която е налегнала клуба?

- В такива времена се работи трудно. Ръководството прави всичко по силите си, за да може да намери необходимото. Постоянно се търсят начини за оздравяването на клуба. Дано от ръководството успеят възможно по-бързо.

Трябва ли още нови играчи да пристигнат на "Герена"?

- Да. Смятам, че тимът има нужда още поне от един-двама футболисти. В това число влиза и нападател. Дано най-накрая Гонзо и Стоев успеят да доведат таран.

Надявам се този полски футболист Лукаш Гикиевич, който е спряган за трансфер, да има нужните качества. Отборът на "Левски" в момента е обновен. Ще му трябват няколко мача, за да може да се окомплектова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички