Ексклузивно: Левски ще има нов спонсор, компанията е световен лидер


Ексклузивно: Левски ще има нов спонсор, компанията е световен лидер
Снимка: LAP.BG

20968 0

След тоталния фарс с Джо Диксън и пропадналата многомилионна инвестиция в Левски, все още се търси начин, по който да се осигури финансовото бъдеще на клуба. За съжаление на феновете на клуба, план "А" не сработи и "сините" по всяка вероятност отново ще имат тежък футболен сезон, в който няма да са сред фаворитите за челните места. 

Една от последните информации от клуба обаче е обнадеждаваща. Според източник на SportLive.bg, ръководството на клуба е близо до контракт с гиганта "Веолия" - главният акционер в "Софийска вода", като именно през българското дружество ще бъде налята немалка сума в клуба. 

В момента преговорите продължават, като основна тема на разговор е каква ще бъде сумата на месечна база. Не можем да обявим точни суми относно преговорите, но информацията ни сочи, че Наско Сираков и компания искат по-висока сума от тази, предлагана от "Веолия". 

Най-вероятно двете страни ще си стиснат ръцете до края на седмицата (или в началото на следващата), тъй като в момента няма особен наплив от спонсори към "Герена". Нещо повече - информацията, че букмейкърска компания ще налива милиони в клуба е неточна. Въпросната фирма даваше по 100 хиляди лева на месечна база срещу рекламата. Ако изобщо се стигне до нова сделка между двете страни, сумата може да е по-сериозна, но в никакъв случай не става въпрос за милиони, отново по информация на Sportlive.bg

В същото време, Веолия, която има сериозни партньорства с френския гранд Лион, няма да е основен спонсор в Левски. Ако се стигне до договорка между клуба и компанията, то тя ще е за около година, но финансовите параметри не са такива, които да осигурят пълна финансова стабилност на "Герена"

В следващите дни се очаква Наско Сираков да стартира нова кампания за набиране на средства за спасението на Левски. Заради липсата на сериозни спонсорски средства, от клуба за втора поредна година ще разчитат основно на своите привърженици и техните дарения, за да осигурят финансовото оцеляване на 26-кратните шампиони. Кампанията отново ще е масирана и с надеждата, че с дарения, продажба на фен артикули и абонаментни карти ще бъде попълнена клубната каса. По информация на Sportlive.bg, от клуба очакват това да са основните приходи на отбора през този сезон. 

Кой е новият спонсор на Левски? 

Компанията "Веолия" е лидер в световен мащаб, като се занимава с оптимизираното управление на ресурси. Основният предмет на дейността на компанията е предлагането на решения за проблемите с водата, енергията и отпадъците и подобряването на начина, по който се развиват тези ресурси, според корпоративната страница на фирмата. 

В България "Веолия" успешно оптимизира потреблението на енергия и управлението на водния цикъл на своите общински, търговски и индустриални клиенти. У нас групата осъществява своята дейност чрез следните дружества:  "Софийска вода" АД, "Веолия Енерджи Варна" ЕАД и "Веолия Сълюшънс България" ЕАД.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички