На "Герена" цъка бомба, която може да гръмне всеки момент - ето защо се стигна до разрив между Диксън и Левски!


На "Герена" цъка бомба, която може да гръмне всеки момент - ето защо се стигна до разрив между Диксън и Левски!
Снимка: Lap.bg/ колаж: SportLive

5522 0

На 28 юни (понеделник) кандидат-купувачът на Левски Джоузеф Диксън изпрати ново писмо до БТА, с което настояваше изпратеният му от "сините" договор да бъде коригиран и дори постави 48-часов ултиматум, с който заплаши да "вдигне ръце" и да се откаже от намерението си да придобие акциите на клуба.

Къде обаче се крие разковничето и защо Диксън не е доволен от изпратения му договор?

Днес "Мач Телеграф", позовавайки се на свои източници, твърди, че от "Герена" са силно озадачени от писмото на британеца и дори вече се съмняват във финализирането на сделката. 

Твърди се, че всичко между Сираков и Диксън е било уговорено, но изведнъж се оказа, че ситуацията не върви по план за нито една от страните...

Защо това е така? Много просто - Левски искаше да получи първоначална вноска от 3.5 милиона долара, с която да покрие някои от най-належащите разходи преди старта на сезон 2021/22. На стадион "Георги Аспарухов" футболисти, треньори и персонал не са взимали заплати от месеци и именно затова Наско Сираков е пожелал "сините" да получат капаро, преди окончателно Джоузеф Диксън да получи акциите на клуба.

В публикации в интернет се съобщава, че от Левски дори са били готови на още по-крайна стъпка - да получат тези 3.5 милиона под формата на заем и ако в крайна сметка не се стигне до окончателна сделка, да върнат парите на Диксън...

Е, очевидно Джоузеф Диксън се е отметнал е първоначалната договорка и няма никакво желание да дава капаро или заем на Левски, а директно да придобие акциите на клуба и чак тогава да започне да налива пари в него!

Това е и причината текстът на изпратеното вчера писмо да гласи следното: "договор, който не е конструктивен и не може да доведе до финализиране на сделката, договор, който не може да бъде приет сериозно от инвеститор в компания, която е на ръба на фалита".

Очевидно Диксън иска цялата власт в "синия" клуб без да даде и един долар предварително и разчита, че предоставената от него банкова гаранция му гарантира това право, а също и че Левски няма да има друг избор, предвид трудното си положение, и би се съгласил на всеки един вариант.

Наско Сираков обаче не мисли така... Дали шумно обявеният нов инвеститор ще "вдигне ръце" окончателно или все пак ще се стигне до компромисна сделка - предстои да разберем в следващите дни или часове. Но търпението на всички около стадион "Георги Аспарухов" се изчерпва и положението може да стане взривоопасно във всеки един момент...

Сезон 2021/22 "чука" на вратата и ако Левски не намери свежи средства, изобщо не е ясно с какъв състав и дали изобщо "сините" ще играят в българската Първа лига!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички