Ефективността на Локомотив Пд заличи тоталната доминация на Левски на "Лаута"


Ефективността на Локомотив Пд заличи тоталната доминация на Левски на "Лаута"
Снимка: facebook.com/levskiofficial

2786 0

Левски допусна загуба на "Лаута" от Локомотив Пловдив с 2:1, но със сигурност "сините" може да съжаляват, че не си тръгнаха с поне една точка. Отборът на Николай Костов бе изключително активен през целия двубой, като изпусна няколко чисти позиции, които да отведат двубоя в различен развой.

Именно и заради наставникът бе доволен от своите играчи, въпреки че допуснаха поражение. "Не достигнаха голове. Създадохме доста положения. Имахме положения. Имахме усещане, че ако изравним до 60-та, 70-та, 80-та минута, може да спечелим. Такова темпо наложихме.  ги за духа. Много добре бяхме физически. Даже надбягахме противника 90 минути", заяви той след двубоя.

Тотален превес за Левски в статистиката

Думите му се потвърждават и от статистиката след края на мача, която е в категорична ползва на "сините". Няма показател, по който те да бъдат превъзхождани от противника. Владението на топката в 62% в полза на Левски, което потвърждава инициативността, която отборът имаше от самото начало.

Столичани имат 14 голови положения, като 7 от тях са изстрели във вратата. 6 от тях са извън очертанията, а 1 е блокиран. Все пак тук трябва да се почертае ефективността, която имат от Локомотив Пловдив. Съставът на Александър Томаш има 4 голови положения, 2, от които са изстрели във вратата и реализирани в попадения.Стражът на "смърфовете" Динко Хоркаш е направил 6 спасявания в двубоя.

"Има един човек, който винаги ми е казвал да направя една грозна победа, а не красиви загуби. Не съм фен на това, но не съм и глупав. Виждам какво се случва на терена и трябва да реагираме адекватно", категоричен бе Томаш след успеха над "сините". 

Как изглеждаше Левски при другата загуба?

Правейки сравнение с другата загуба на "сините" срещу ЦСКА 1948, се забелязва, че и тогава са имали предимство в статистиката. Макар и не толкова силно изразено. Владеенето на топката е 56%, като Левски е имал 10 голови положения, но само 3 са били в очертанията на вратата. Междувременно от "Герена" очакват да научат потенциалния съперник за плейофа в Лигата на конференциите, ако отстранят Апоел Беер Шева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички