Две дузпи и два гола на Прохазка спасиха Левски в Бургас


Две дузпи и два гола на Прохазка спасиха Левски в Бургас
Снимка: Официален сайт на Левски

1721 0

Левски счупи каръка на на стадион "Лазур", след като "сините" не успяха да победят с 2:1 Нефтохимик в мач от 5-ия кръг на Първа професионална лига.

Люпко Петрович обаче няма да е никак доволен от победата, след като 26-кратните шампиони имаха нужда от две дузпи, за да вкарат и двата си гола в двубоя.

Първата дойде при нарушение в спорна ситуация срещу Георги Костадинов от страна на Ранджелович. Прохазка, в своя мач №100, беше точен и успя да донесе аванс на своите.

До края на полувремето Краев и Адениджи се отчетоха със сериозни пропуски, което можеше да коства сериозно на техния отбор. Още в началото на второто полувреме, с влизането в игра на Румен Руменов, Нефтохимик заигра с по-висока преса и сериозно натисна своя съперник.

Така се стигна до 53', в която Янко Вълчанов пробва удар от 20 метра, но топката рикошира в централния бранител Александров и заблуди Боян Йоргачевич - 1:1.

Последваха смени от страна на Петрович, който се надяваше да раздвижи играта, но това така и не се получаваше. Все пак "сините" успяха да затворят обръча около вратата на съперника, а в 92' се стигна до дузпа. Точно преди Нар да засече топката от воле, защитник на "шейховете" игра с ръка - дузпа.

Прохазка се нагърби с отговорността и стреля, топката удари гредата и влетя в мрежата. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички