Нефтохимик ще спира с "червени" кадри "Левски" за върха


Нефтохимик ще спира с "червени" кадри "Левски" за върха
Снимка: БГНЕС

957 0

"Левски" ще се опита днес да зарадва новото ръководство на клуба с превземане на първото място в А група. "Сините" гостуват на Нефтохимик и при успех ще излязат начело поне за следващите 24 часа.

Прохазка разкри какво го задържа в "Левски" четвърта година

Очаква се Нефтохимик да се радва на солидна подкрепа в Бургас. Закъснелите туристи по Южното Черноморие, които са фенове на Левски, се надяват да гледат хубав мач на намиращия се в добра форма тим от София.

Треньорът на столичани Люпко Петрович изненадващо включи в групата за мача с шейховете дошлите само преди няколко дни на „Герена" Илиян Мицански и Галин Иванов. Те попаднаха сред 19-те, с които "сините" ще гонят трети пореден успех в А група.

Със сигурност нито един от двамата няма да получи място в стартовите единайсет. Причината е, че двамата не се намират в добра физическа форма, защото не са играли дълго време. Галин Иванов е записал официален мач за Самсунспор за последно на 1 май тази година, докато Мицански не е бил на терена близо една година - за последно рита за корейския Сувон на 18 октомври 2015 година.

Заради това Люпко изчаква с пускането им, за да не се стигне дотам, че някой от тях да се контузи още в дебюта си.

На "Лазур" специалистът ще бъде принуден да прекрои отбраната заради проблемите на капитана Веселин Минев. Очаква се в отсъствието му като ляв бек да действа Сашо Александров. Дупката вдясно на отбраната пък ще бъде запълнена от Роман Прохазка, който се завръща, след като изтърпя два мача наказание.

Други промени в състава не се очакват. В предни позиции отново ще е карето Аниете, Краев, Нар и Бабатунде Аденижи. Добрата новина за Люпко е, че вече напълно готов за игра е Сърджан Лукин.

Треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов се очаква да хвърли поне четирима бивши играчи на ЦСКА в опит да спре 'сините'. Най-вероятно той ще гласува доверие на Стоян Колев, Ангел Грънчов и Костадин Хазуров, които спечелиха купата с "червените" през миналия сезон, както и на Николай Дюлгеров, който е юноша на Левски, но е ритал на "Армията".

В групата на "шейховете" ще попадне и преотстъпеният преди дни от ЦСКА Румен Руменов. На пейката ще е и друг от миналогодишните "червени" кадри - Александров.

Очаква се бургазлии да играят по-затворено, въпреки че са домакини, и да опитат да ударят на контраатака, пише "Тема Спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички