Две дечица олицетвориха тоталната деградация на ултрас културата в сектор "Б"


Две дечица олицетвориха тоталната деградация на ултрас културата в сектор "Б"

2605 0

Левски загуби финала за Купата на България за трети пореден път. "Сините" нямат трофей от 2009-та година насам. Играта в последните 10 години често е трагична и въпреки че има проблясъци в последните два месеца, отборът продължава да е в началото на своето развитие за пореден път. Но най-срамният момент отново дойде от трибуните, където цяла България стана свидетел на поредния абсурд, роден от сектор "Б". И то само няколко седмици, след като фен на Левски взриви бомбичка в един от тунелите на стадион "Васил Левски".

Част от ултрас фракциите на Левски отдавна удариха дъното - то не бяха свастики, расистки транспаранти, наркотици и какво ли още не. Но до ден днешен те достигат нови и нови низини, а най-ниската точка беше ударена във вчерашния финал срещу Славия. Две дечица се озоваха на пистата. Голи до кръста. Изрисувани с надписи и свастики. Две момчета на възраст около 10 години станаха символа на това, което представляват най-крайните ултраси в Левски, които все още някак си се наричат "футболни фенове". А всъщност са деградирала сбирщина от ниско интелигентни човешки индивиди.

В България... не, всъщност, в цял свят важи сентенцията "всяко чудо за три дни". Едва ли някой си спомня, че преди години беше разбита група за разпространение на наркотици, основана с членове на една от фракциите на "Герена". Едва ли някой си спомня за стотиците хиляди лева (може и вече да са милиони), които футболен клуб Левски е платил заради расистките наклоности на част от феновете на тима. Тези и още много провинения на ултрасите са забравени отдавна, но абсолютното дъно беше ударено с гръм и трясък, когато две малки дечица се появиха с тела, на които са изписани "ACAB" (бел. ред. Всичко полицаи са к*пелета), SW 1999 (бел. ред. София Запад 1999), "Левски хулиган", "Criminal" (бел.ред. - престъпник), както и любимата на "София Запад" свастика, изрисувана на тялото на едно от двете момчета.

Ценностната система на тези деграданти отдавна не е тема за диспут. Но фактът, че техните изкривени разбирания са наложени върху деца, които нямат дори бегла идея какво представляват тези символи, е низък. Едно от момчетата дори застана с високо вдигната ръка (фашистки поздрав), окуражавано от десетки фенове с промити мозъци. Аплодисменти, господа ултрси! Отличен начин да формирате идеологията на децата на България!

Това, дами и господа, е тъжното от снощния мач. Тъжно за Левски, тъжно за българския футбол, тъжно за бъдещето на милата ни родина. Едни деграданти възпитават децата си в ценности, които цял свят се опитва да изкорени. И какво значение има колко години "сините" са без трофей, когато културата на стадиона е равна на нивото на хигиена в обществена тоалетна? Но това е реалността - деграданти превзеха трибуните, деграданти превземат държавата. И се множат от ден на ден. А ние стоим и просто гледаме как всичко отива по дяволите...

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Как се появиха картоните във футбола?

Дори понякога реферите да злоупотребяват със своите права, а понякога проявяват съжаление към играча, без...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама