Драма в края: Божидар Краев донесе последния успех за Левски над Лудогорец в Първа лига (ВИДЕО)


Драма в края: Божидар Краев донесе последния успех за Левски над Лудогорец в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Левски - levski.bg

2879 0

Покрай предстоящия интригуващ сблъсък между Лудогорец и Левски в междинния кръг от Първа лига се изписа много за слабата серия на "сините" срещу шампиона и хегемон у нас за последните над 10 години. На няколко пъти се подчерта и че последната шампионатна победа за столичани срещу "орлите" е от август 2016 година.

Тогава начело на отбора е Люпко Петрович, а титуляри са: Боян Йоргачевич, Веселин Минев, Александър Александров, Димитър Пиргов, Сашо Александров, Георги Костадинов, Божидар Краев, Франсис Нар, Антонио Аниете, Роман Прохазка и Бабатунде Адениджи.

Георги Дерменджиев пък предвожда Лудогорец и тогава, като избира следните 11 да започнат мача: Владислав Стоянов, Сисиньо, Козмин Моци, Хосе Паломино, Натанаел, Светослав Дяков, Анисе Абел, Джонатан Кафу, Марселиньо, Вандерсон, Клаудиу Кешерю.

Още: Рядко виждано - Левски с 0 лв глоби от БФС, ЦСКА обаче плаща солено

Главен арбитър на мача е Ивайло Стоянов, а негови помощници са Диян Вълков и Георги Дойнов, като четвърти съдия е Георги Тодоров. Стоянов показва цели девет жълти картона в мача (шест за "сините") - три през първото полувреме и шест през второто. Анисе Абел пък е изнесен на носилка.

Божидар Краев носи последната победа за Левски срещу Лудогорец в Първа лига

Как Божидар Краев се превърна в герой за Левски?

Притежанието на топката в срещата е поравно и за двата тима, а Левски има повече голови шансове - 10 срещу 7, докато точните удари са по 6 за двата тима. За играч на мача е избран Роман Прохазка с 53,89% от гласовете, но друг се превръща в героя.

В онзи ден, в първата минута от добавеното 4-минутно време, след кратък хаос около наказателното поле на разградчани топката се озовава в Роман Прохазка, който от аутлинията свива топката навътре с пас към Божидар Краев. По-големият от братята Краеви не осъществива перфектния контакт с топката, докато има човек на гърба, но все пак я праща в мрежата.

Припомнете си всичко най-интересно от онзи двубой чрез кадрите по-долу в материала. Сегашният мач е поверен на Георги Кабаков - ето как се справят Левски и Лудогорец при него.

Още: Феновете на Левски трябва да внимават срещу Лудогорец

В сянка при Мъри, но при Костов заблестя: 20-годишният Марин Петков е с най-голям опит срещу Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички