Дончо Донев: Херо го е страх да не се провали в Левски


Дончо Донев: Херо го е страх да не се провали в Левски

2507 0

Бившият главен скаут на Левски Дончо Донев е на мнение, че клубът е допуснал огромна грешка, уволнявайки треньора Илиан Илиев. Според него с тази крачка "сините" са загубили 6 милиона евро.

"По наше време се работеше най-професионално, заяви Донев в интервю за "Меридиан мач". - Наистина направихме солидна селекция, взехме 10-ина нови играчи и започнахме да градим отбор. Гарантирам, че ако бяхме запазили този отбор, на следващия сезон щяхме да сме шампиони със сигурност. Вместо това хората след нас решиха да се освободят привлечените играчи и така лишиха Левски от сериозни суми и бъдеще. Там беше голямата грешка. Фундаментален пропуск бе и освобождаването на Илиан Илиев под напора на феновете. Много често те изразяват мнение, което не е правилно, и влияят прекалено много", категоричен е той.

Според Донев, ако бяха останали още година на "Герена", Гари Родригес и Жоао Силва щяха да докарат 6 милиона евро в клубната каса.

Бившият скаут на "сините" коментира и очакваната промяна с идването на Димитър Димитров-Херо.

"Погрешно е да се счита, че Херо ще дойде и с магическа пръчка ще оправи всичко на "Герена". Да, може да се промени малко обликът на "сините", но да се очаква, че ще мачкаме всичко, е грешно. В Левски ситуацията не е лека. Херо със сигурност е бил прав за себе си да остане отстрани и да огледа какво се случва, след което да започне начисто в клуба. Той е градил репутация 15-20 години, която може би го е страх, че може да рухне, ако не се справи добре. От друга страна, ако си голям треньор, къде другаде да се докажеш, ако не в Левски и ЦСКА..", допълва Дончо Донев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички