Димитър Костадинов скочи на Наско Сираков и обяви: Тече процес по отстраняването на Мъри Стоилов и Иво Ивков от Левски


Димитър Костадинов скочи на Наско Сираков и обяви: Тече процес по отстраняването на Мъри Стоилов и Иво Ивков от Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4895 0

Председателят на Сдружението "Левски на Левскарите" - Димитър Костадинов, обяви, че "тече процес по отстраняването" на Станимир Стоилов и Иво Ивков и отправи призив към мажоритарния собственик Наско Сираков да депозира притежаваните от него акции в касата и "синия" клуб да стане легитимният им пазител.

"Извършиха се днес поредните обиди и посегателства спрямо футболен клуб Левски. Иво Ивков и Станимир Стоилов не само си вършат добре работата като професионалисти, а се превърнаха като истински лидери на левскарството. Според нас тези хора са заслужили и доказали да се борим докрай те да си вършат работата. Очевидно в момента тече процес на отстраняването им от клуба, за което ние не можем да реагираме спокойно и да го приемем по никакъв начин", започна Костадинов, който напусна по-рано Общото събрание на акционерите, което се провежда на стадион "Георги Аспарухов".

"Напуснахме, тъй като не желаем да участваме в този фарс, както беше определен от един непознат за мен акционер. Правим се на акционерно дружество", добави той.

"Аз лично не мога да си позволя да коментирам действията на организираните фенове, още по-малко на всички такива. Аз говоря от свое име в момента. Ние доста вече пъти изразихме позиции и казвахме: нека тези, които лъжат и не казват истината, да позволят Левски да продължи по пътя, по който тръгна. Да напуснат, просто да не се пречкат", призова Костадинов, цитиран от "Dsport", след като стана ясно, че Петър Ганев е аут от Надзорния съвет на Левски.

"След като хората, които бяха обвинени, че лъжат - Ивайло Ивков и Станимир Стоилов доказаха, че не са лъжци. Този, който продължава да прави така, че те не могат да си вършат работата да направи единственото достойно, единственото правилно за Левски решение, просто да депозира притежаваните от него акции в касата на клуба и нашият клуб да бъде легитимен пазител на тези акции", допълни той, без да назовава името на Сираков.

Председателят на "Левски на Левскарите" разкри и че по време на Общото събрание на акционерите се е забелязало сериозно разделение сред присъстващите:

"Не съм преброител. Не знам какви са съотношенията на акциите, които всеки един притежава. Да кажем, че залата беше разделена на две, което също показва, че този розов балон, в който живяхме почти цяла година, се спука окончателно. За съжаление, няма как да си затваряме очите. Не е, защото ние като привърженици искаме да получаваме власт, средства, пари или каквото и да било. За нас има една единствена цел и тя е хората, които са доказали се във времето и са успешни, да им дадем възможност да работят в бъдеще", обясни Костадинов и продължи:

"Аз го казах и в средата на миналия месец. Тези хора, които са на всеки мач на "Герена", трябваше от първо лице да разберат за проблемите, които има в нашия клуб и в отбора. Проблеми, които смея да твърдя бяха прикривани умишлено чрез манипулативна информация в медиите. Едни планове за финансова стабилност и инвестиции. Събрали сме се да обсъждаме един проект за увеличаването на капитала на едно дружество, за да може то да събира приходи отново от привържениците. Очевидно се налага ние отново да придобиваме акции на много по-високи цени. Явно финансова стабилност няма".

"В същото време тези хора отказаха трансфери за шест милиона лева. Сега искат ние да платим такава сума или по-голяма, защото те провалиха сделки, които можеха да донесат тази финансова стабилност. Сега ние трябва да плащаме сметката. Това е за пореден път. Това се случи 2020-а година, това се случи началото на 2022 с "Левски е вечен". Близо 10 милиона събраха привърженици. Така че тези приказки за светло бъдеще и финансова стабилност са неверни. В същото време хората, които работят и постигат нечувани успехи, са подложени на натиск и не им се осигуряват условията да работят. Проблемите са налице, има ги. Бъдещето ще покаже как ще бъдат решени", каза още Димитър Костадинов и за финал изрази надеждите си:

"Надявам се, че ще се намери някакъв изход от тази ситуация и няма да се стига до неприятни неща. Нека хората, които са на стадиона, да решат съдбата на Левски, кого ще подкрепят. Аз вече отдавна си мисля, че твърде много се преекспонирахме пред медиите. Левски не е телевизионно риалити шоу. Левски е футболен клуб с голяма посещаемост. Нека стадионът да реши кое е правилно за Левски и тези, които го държат в ръцете си, да вземат правилните решения. Това не се случва, правят грешки. Бъдещето ще покаже докъде ще доведе това".

*Четете последните новини около Левски в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички