"Даваме свежа кръв на Левски": В Трета лига са доволни, че играчите им са при Николай Костов


"Даваме свежа кръв на Левски": В Трета лига са доволни, че играчите им са при Николай Костов
Снимка: Levski.bg

9271 0

Интересно интервю даде шефът на детско-юношеската школа на Левски Елин Топузаков, който отпразнува своя 47-и рожден ден на вчерашната дата (05.02). Той призна, че с школата всичко е наред и сподели, че е нормално съставът да е една идея по-къс към момента.

Топузаков е доволен, че от формацията, състезаваща се в Трета лига, са пратени доста футболисти на подготвителния лагер с Николай Костов и първия отбор. Бе категоричен, че всичко е по план и на ниво при всички възрастови групи.

"С школата всичко е наред. В подготвителен период са всички и играем доста контролни мачове, което е нормално. Елитните възрасти и втория отбор имат доста наситена програма. Дубълът е с по-къс състав в този момент, но това е така, защото даваме свежа кръв на първия отбор.

Още: Ръководството на Левски се задейства за стадион "Георги Аспарухов", търси се стратегически инвеститор

Всичко около ДЮШ на Левски е на ниво

Легендата на Левски Елин Топузаков отговаря за ДЮШ

Нормално е да има малки липси от към броя на играчите. По план това, което сме го заложили, се спазва и всички работят и се стараят. Абсолютно всички възрасти от 8-и януари са започнали тренировки. По-малките участват в турнири, а сега предстоят още такива. Всичко е нормално" - започна той пред "Мач телеграф".

Топузаков заяви, че е важно да се градят футболисти за мъжкия елитен футбол. Легендата на "сините" заяви, че е радостно колко много млади играчи са взети от Костов, като допълни, че това са отлични новини за всеки един треньор, не само за него.

"Важното за нас е да обучаваме футболисти и да ги изградим за мъжкия футбол. Не всеки може да се пребори за място в първия отбор, защото там нивото е високо, но се стараем бройката да е максимална. Радвам се, че доста млади момчета отидоха на лагер с първия тим в Турция. Това радва всеки един треньор, а не само мен. Те работят с тях всекидневно и се стараят.

Най-голямата награда за един треньор е, когато види свой юноша да се наложи в професионалния футбол и да е част от първия отбор. Оттам всичко е в ръцете и краката на дадения млад играч. Дали ще успее да се наложи, или не" - завърши той. А място за още юноши може да се освободи и след като се появиха нови спекулации за трансфер на Уелтън извън Левски.

Още: И Сираков, и Костов го искат: Левски се подсилва в атака с нападател от Първа лига?

Левски и Лудогорец с рекордни печалби от зимни трансфери, ЦСКА все още изостава

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички