Да те защити легенда в треньорската професия: Мирча Луческу спасил поста на Николай Костов в Левски?


Да те защити легенда в треньорската професия: Мирча Луческу спасил поста на Николай Костов в Левски?
Снимка: БГНЕС

2871 0

Наставникът на Левски - Николай Костов, е получил голяма подкрепа от легенда в треньорската професия, която е информирала управата на "Герена" да продължи работата си с родния специалист, информира източник на "синия" клуб за колегите от "Мач Телеграф".

Кой е защитил Костов в Левски?

Става дума за легендарния румънски наставник Мирча Луческу, който съвсем наскоро обяви края на своята кариера около тъчлинията. Според гореспоменатото издание румънецът обяснил пред "сините", че трябва задължително да не пипат Николай и той да продължи да работи на "Герена" и след Нова година, защото отборите му в Украйна винаги играели страхотен футбол.

Припомняме, че Мирча Луческу бе начело на Шахтьор Донецк от 2004 до 2016 година, а кариерата му завърши в Динамо Киев, който ръководи между 2020 и 2023-а. Николай Костов пък е водил четири клуба в Украйна – Металург Донецк, Карпати Лвов, Таврия Симферополи и Стал Кавенское.

С Металург Донецк Николай Костов записа епохална победа над Шахтьор Донецк, воден от Мирча Луческу, през 2010 година. Тогава двата отбора се срещат на полуфинал за Купата на Украйна, а тимът на Костов бие с 2:1. Впоследствие обаче Металург губи в решаващия сблъсък.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Херо проговори за Спартак Варна и Левски пред SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички