ЦСКА - Левски по ТВ: Къде да гледаме дербито от Първа лига?


ЦСКА - Левски по ТВ: Къде да гледаме дербито от Първа лига?
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

9014 0

Този следобед е първото дерби за сезона между ЦСКА и Левски. "Червените" са символични домакини на Националния стадион "Васил Левски" в двубоя от 13-тия кръг на Първа лига.

Преди днешния сблъсък разликата между двата отбора е 2 точки. ЦСКА е на трето място с 24 пункта, докато Левски е на пето, а и двата отбора са с мач по-малко. "Сините" имат отложен двубой с Арда в Кърджали, докато "червените" с Етър.

При победа днес отборът на Нестор Ел Маестро ще може да се откъсне с 5 точки преднина, а при обратния развой, то Левски ще го задмине с 1 точка. Началото на сезона бе доста трудно за ЦСКА, но в последните двубои показа много по-добра игра, като кулминацията бе в миналия кръг с победата срещу лидера Локомотив Пловдив с 0:2. "Червените" обаче можеха да вкарат още няколко гола. Левски пък се изправи срещу Лудогорец, като доминираше в голяма част от срещата, но загуби с 0:1 у дома.

В последните 5 двубоя между "сини" и "червени" във всички надпревари Левски два пъти излиза като краен победител. Това се случи във финала за Купата на България и в двубоя след него през септември миналата година, когато стигат до успеха с 2:0. ЦСКА победи в последния мач през юни с 2:0, докато другите три двубоя завършиха при равен резултат.

Що се отнася до формата им в първенството - ЦСКА има 5 поредни победи. Отборът победи Локомотив Пловдив, Локомотив София, Ботев Пловдив, ЦСКА 1948 и Берое. Левски има 3 победи, 1 равенство и 1 загуба. Поражението е от разградчани в миналия кръг, а преди това завърши наравно с Крумовград. "Сините" надвиха отборите на Славия, Пирин и Етър.

ТВ излъчване

Както е традицията - двубоят е с начален ранен час. ЦСКА приема Левски от 14:45 часа на Националния стадион. Срещата ще се излъчва пряко по Диема спорт, като ще може да я следите и НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички