Черно море пречупи Левски в Първа лига


Черно море пречупи Левски в Първа лига
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

6582 0

Столичният гранд Левски загуби гостуването си на Черно море с 1:0 в мач от 13-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение на стадион "Тича" във Варна отбеляза Родриго Енрике в началото на втората част. Домакините пък завършиха срещата в намален състав след червен картон на Пабло Гарсия.

Левски започна агресивно срещата и търсеше попадението от първата минута. Черно море обаче показа, че може да бъде опасен при контраатаки, като в седмата минута за малко да стигне до гол. Евгени Сердюк направи отличен пробив, след който подаде към непокрития Виктор Попов. Той на свой ред опита центриране в пеналтерията за Велислав Василев, но той не успя да засече топката.

В следващите минути двата отбора не създадоха нищо опасно. В края на полувремето капитанът Васил Панайотов опита опасен удар към вратата на Левски, но не намери целта. "Сините" пък продължаваха да търсят първия си точен удар в мача, но без успех.

Четири минути след почивката Черно море откри резултата. Натискът на "моряците" даде резултат, след като Зе Гомеш проби по десния фланг, а след това подаде към Родриго Енрике. Той пък напредна с топка в крака към наказателното поле и отправи хубав изстрел към долния ъгъл на вратата на Ники Михайлов и вкара - 1:0! 

Едва в 65-ата минута дойде първият точен удар за Левски в мача. Той бе отправен от Радослав Цонев от дистанция, като изстрелът му рикошира в друг футболист преди да се озове в ръцете на вратаря на Черно море Иван Дюлгеров.

В следващите минути битката бе предимно в центъра на терена, като Левски трудно стигаше до положения пред противниковата врата. В 85-ата минута Георги Миланов намери Билал Бари в наказателното поле, който отправи удар, но след рикошет топката отново бе в ръцете на Дюлгеров.

В 90-ата минута Пабло Гарсия влезе необмислено в краката на съперник, а за опасната игра получи втори жълт картон от главния арбитър и съответно червен картон. В продължението на мача Черно море игра в намален състав, а Левски създаде няколко голови положения, но не успя да ги ополдотвори.

Така Левски допусна седма загуба от началото на сезона и заема седмото място с 14 пункта. Черно море пък постигна пета победа през кампанията, като заема пето място с 21 точки.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Разгромът над Септември Симитли със 7:0 даде самочувствие на Левски, но "сините" трябва да влязат с нужното уважение и внимание в следващия си двубой, защото може да се окаже доста по-труден за печелене. Столичани винаги са имали трудности при визитите си на Черно море във Варна, макар и да спечелиха последното си гостуване на "Тича" през май.

Черно море заема пета позиция в Първа лига с актив от 18 точки - с четири повече от осмия Левски. "Сините" са в серия от две поредни победи в първенството и ще се опитат да продължат серията с успех и във Варна, който може да ги вкара в първата половина на таблицата.

Домакините имат сериозни кадрови проблеми - в лазарета са Георгиев, Велев, Вилела, Дичевски и Андраде. Левски няма никакви проблеми от подобно естество. Какво каза треньорът на Левски Станимир Стоилов преди срещата, четете в този материал!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Пабло Гарсия, Родриго Енрике, Велислав Василев, Зе Гомеш, Евгений Сердюк

Левски: Николай Михайлов, Драган Михайлович, Гьоко Зайков, Хосе Кордоба, Иван Горанов, Андриан Краев, Радослав Цонев, Марин Петков, Георги Миланов, Димитър Костадинов, Билал Бари

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички