Чехът Яблонски е желан от Левски още преди година


Чехът Яблонски е желан от Левски още преди година

1103 0

Исканият от Левски чешки защитник Давид Яблонски е бил опция за Левски още миналата зима. В началото на 2016 година обаче той предпочел да продължи кариерата си в Русия.

190-сантиметровият играч, който може да действа и като десен бек, тогава подписа договор с Том. В момента сините преговарят с 25-годишния футболист, който е свободен агент. За тима от Томск Яблонски изигра 6 шампионатни мача през есента. Последният от тях бе на 5 декември - при гостуването на Уфа, загубено с 0:1. Том се намира на последно място в класирането в руския елит.

Давид разтрогна с клуба заради неполучени заплати. За осъществяването на сделката спомага Тодор Йонов. Той е близък на бившия спортен директор на Левски и настоящ треньор на Черно море Георги Иванов. Именно благодарение на Йонов моряците си осигуриха вчера подписа на чешкия вратар Войтех Шром, пише "Тема спорт".

Агентът доведе на Терена" ганайското крило франсис Нар преди година. Давид Яблонски е роден на 8 октомври 1991 година, висок е 190 сантиметра, тежи 83 килограма. На Терена" се надяват да завършат преговорите с чеха максимално бързо. Възможно е той да пристигне в България в близките дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички