Целта на "Синя България" е цялата власт в Левски, разкри Васил Колев


Целта на "Синя България" е цялата власт в Левски, разкри Васил Колев
Снимка: Личен архив

2024 0

Целта на тръст "Синя България", който днес постигна споразумение със собственика на Левски Тодор Батков да получи процент от акциите и места в УС на клуба, е да придобие цялата власт. Това разкри председателят на организацията Васил Колев, цитиран от БГНЕС.

"Капиталът на Левски е между 25 и 30 милиона лева, а процентът на акциите, които феновете ще получат, е 15%. Тръст "Синя България" има дългосрочна цел да придобие целия клуб, но кога ще стане, не знам. Може да се случи след 50 години, а може да се случи и скоро", заяви Колев след срещата с Батков.

"Феновете на Левски ще имат огромна власт. Те няма да решават кой футболист да се вземе или не, но ще имат достатъчно лостове да контролират нещата да се случват по правилния начин, клубът да се управлява от действащ управителен съвет, а не еднолично от Батков. По този начин УС ще носи цялата отговорност за това какво се случва в Левски", уточни той.

"Феновете могат много лесно да финансират отбора, като отделят от парите, които изкарват с много труд. Проблемът е, че не съществува доверието, което клубът трябва да създаде, че ще похарчи разумно средствата. Начините са много - чрез ходене на мачове, чрез покупка или дарение. Надежда за клуба има", оптимист е председателят на "Синя България".

"Батков има вече всички документи по оценка на вземанията и преобразуването на капитала, което означава, че може да насрочи общо събрание. То ще се състои между 15-20 септември и на него ще бъде увеличен капиталът на Левски. След него ще бъдат дадени акциите, за които говорим. Предложихме на Батков и той се съгласи наша концепция за оперативното управление на клуба, което отсега нататък ще се осъществява от действащ управителен съвет", разкри Васил Колев.

Ще се промени уставът на Левски така, че да има нов и действащ УС, ще се промени бройката му от 5 на 7 члена, ще има и по едно място в УС за тръст "Синя България" и Националния фенклуб на Левски. Ще има и външни експерти по футболния мениджмънт, финансите и търговията. Ще дадем и предложения за устава на УС. Следващата седмица във вторник ще дадем на Батков двата договора за регистрация на дружеството, което ще се създаде между тръст "Синя България" и клуба. Тази компания ще се грижи изцяло и независимо за маркетинга на клуба, мърчандайзинга и управлението на клубните медии. Не срещата между нас, а работата в Левски може да "зарови томахавката" между Батков и феновете", категоричен бе той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички