ЦСКА и Левски - лаят много, не играят нищо


ЦСКА и Левски - лаят много, не играят нищо
Снимка: БГНЕС

1589 0

Първенството на България по футбол започва същинската си фаза само след 2 дни. Отборите се разделиха на две половини - горната е за лидерите, които ще разпределят местата в Европа, а долната за тези, които ще изпаднат... ако не се промени формата, разбира се.

Но какво можем да отбележим от редовния сезон в Първа лига. Да, Лудогорец е ясен шампион още месец март, а Левски и ЦСКА не спират с войните помежду си.

Прави впечатление и статистиката на двата гранда. А тя показва едно - Левски и ЦСКА играят скучно за зрителя.

Мачовете на ЦСКА са най-безрезултатните в българското първенство. В двубоите с участието на червените се отбелязват средно по 1.96 гола на мач, което изпраща тима от Българска армия на последното 14-то място по този параграф.

Пред червените е тима на Гонзо - Черно море с 2.08 гола средно на мач, а след това са и Левски - едва 2.12 гола средно на двубой.

Да, хубаво е да умееш да печелиш с 1:0, но публиката желае зрелище, а двата гранда не могат да го осигурят. И от Герена и от Армията се чуват постоянни послания за подкрепа на отбора, но какво предлагат тези тимове на своите фенове - скука, множество нарушения в центъра и почти никакъв умисъл за истинско футболно зрелище.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички