Бурната вечер на Левски и Станимир Стоилов след паметния обрат


Бурната вечер на Левски и Станимир Стоилов след паметния обрат
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

9091 0

Левски изигра най-добрия си мач за сезона, след като постигна пълен и много драматичен обрат над Лудогорец, печелейки с 3:2 като гост в Разград в първи полуфинален двубой за Купата на България. 

Не това обаче беше новината на вечерта в сряда, след като час след мача излезе информация, че Станимир Стоилов приключва с българския футбол и Левски. Какво точно обаче се случи в часовете след паметния двубой на "Хювефарма Арена" в Разград? 

Бомбата, че Стоилов напуска 

Час, час и половина след победата на Левски, след чийто край Станимир Стоилов получи червен картон заради споровете си с играч на Лудогорец, сайтът Gong.bg излезе с цитат от треньора на Левски, който се е заканил да напусне българския футбол

"Направих каквото можах за Левски. Крайно време е да напусна българския футбол", заяви Стоилов пред Gong.bg.

Според информацията, причината не е в сцените от Разград, но не се уточняват повече подробности. Цитатът е единствената информация, която медията предостави. 

Вълната в останалите медии

Редица медии, сред които и Sportlive.bg, публикуваха информацията под някаква форма.

Според публикуваната от повечето медии информация, "очевидци" твърдят, че Станимир Стоилов е бил бесен след срещата и това е провокирало думите му. Според някои източници, думите му са плод именно на този яд и няма нищо решено до момента. Думите му обаче остават. 

Напуска ли Стоилов Левски? 

Засега официална информация по темата няма. Обикновено от клуба бързо реагират, когато плъзне слух, който се разпространява бързо. Реакция до този момент няма (01:00 часа в четвъртък). 

Ситуацията обаче не е обнадеждаваща, независимо дали Стоилов ще изкара сезона до край, или не. 

Левски на терена лети, но финансово продължава да е зле 

В Левски пари няма. Задълженията на клуба може да не се трупат допълнително (поне към момента), но и не намаляват. Спонсорските пари не са достатъчни, за да може клубът да продължи да работи пълноценно. Стоилов държи да има финансова сигурност, за да може да изпълнява плана си за развитие на клуба. Такава към момента не може да бъде осигурена. 

Феновете продължават да са един от малкото сигурни източници на средства за Левски, но и парите, влизащи в касата от привържениците, не са достатъчни и не могат да бъдат считани за "сигурни", тъй като всеки месец събраната сума е различна. 

Стоилов няма причина да напусне Левски, ако има финансова стабилност. За съжаление, такава не може да бъде гарантирана. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички