Бурабия: Във Франция "Левски" би направил приличен сезон


Бурабия: Във Франция "Левски" би направил приличен сезон

1607 0

Полузащитникът на "Левски" Мехди Бурабия говори за България, "Левски" и Първа лига пред авторитетното "Франс Футбол". Той заяви, че няма против да остане на "Герена" по-дълго и че е доволен от феновете и заплатата, която получава.

Sportlive.bg публикува интервюто с малки редакции:

Разкажете ни за българското първенство.

- Доста е различно. Левски (София), моят отбор, и Лудогорец са над другите. Лудогорец играе в Шампионска лига. Левски не успя да се измъкне от квалификациите на Лига Европа. Ако играе в Лига 1, може да направи един приличен сезон. Но трудно ще се преборим за място, даващо право да играеш в Европа.

Имахте ли други предложения освен България?

- Да, от английски и испански втородивизионни отбори. Но бях посъветван да отида в българската елитна лига, защото тя предлага трансфери в руската и турската лига. Освен това винаги е по-добре да си в първа дивизия, отколкото във втора.

Как така решихте да отидете в Източна Европа толкова млад?

- Исках игрово време. Не си задавах въпроси и подписах с Локомотив (Пловдив). Вярно е, че много се страхувах. За щастие, вече говорех няколко езика, така че се справих. След шест месеца отидох във Варна, в друг български клуб. Шест месеца по-късно се прехвърлих в Левски"

Говорите ли български език?

- Днес говоря правилно на български. Отначало не разбирах нищо. Но слушах съотборниците си на терена, хората на улицата или в ресторанта и усвоих.

Извън футбола с какво се занимавате?

- Прекарвам много време с жена ми и детето ми. Излизам, ходя в няколко ресторанта.

Липсва ли ви Франция?

- Израснал съм там, така че очевидно Франция ми липсва малко. Но свикнах. В България има доста неща за вършене, от култирна гледна точка.

От финансова гледна точка струва ли си да играеш в България?

- В първите ми два отбора преди всичко исках да натрупам игрово време. Имах прилична заплата. Днес в "Левски" съм много по-добре платен.

Как е атмосферата по стадионите?

- "Левски" има най-любящите фенове. На дербитата атмосферата е гореща. Това ме впечатли. Тук много неща се толерират, в сравнение с Франция, например бомбичките. В началото малко ме беше страх. Плюс това фенове често се сбиват. След известно време свикнах с това.

Каква е вашата цел в кариерата?

- Не искам бързо да си тръгна от Левски. Смених доста клубове за кратък период. Имах предложения от Турция и Русия през август, но нещата не се случиха. Нямам притеснения да остана в Левски.

А във Франция?

- Защо не? Ако имам възможност да играя в едно от петте най-големи първенства...

Мечтал ли сте за друга кариера?

- Не очаквах да играя в Източна Европа. Ако някой ми беше казал преди няколко години, че ще съм там, аз не бих повярвал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички