Бразилска самба на „Герена“! Левски се позабавлява и разкъса Витоша Бистрица


Бразилска самба на „Герена“! Левски се позабавлява и разкъса Витоша Бистрица
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8003 0

Левски се позабавлява в третата си контрола по време на паузата в шампионата. Хората на Станимир Стоилов разбиха само с 4:0 втородивизионния Витоша Бистрица в спаринг, проведен на тренировъчно игрище №2 на „Герена“.

Бразилците в състава на Левски се развихриха и стояха в основата на почти всички положения пред вратата на съперника. А те не бяха никак малко. Стражът на „бистришките тигри“ Калоян Петков, който пазеше преди почивката, направи чудеса от храброст, изваждайки куп положения. На два пъти и гредите спасиха гостите след удари на Роналдо и Рикардиньо.

Голеадата започна чак в последната минута на първото полувреме, след като дотогава „сините“ се скъсаха да пропускат. Рикардиньо вкара от дузпа и разпечата вратата на гостите. Уелтон удвои в 66-ата минута. Слави Паскалев в 74-ата минута имаше нещастието да си отбележи автогол, а Ивелин Попов фиксира крайното 4:0 само 120 секунди по-късно.

В този двубой Станимир Стоилов заложи в стартовата единадесеторка на повечето от титулярите си и съвсем очаквано възпитаниците му доминираха тотално на терена. Така Левски вдигна самочувствието си преди подновяването на шампионата след паузата заради националните отбори.

„Сините“ посрещат Локомотив София в събота. В другите си две контроли по време на паузата хората на Мъри Стоилов победиха с 3:1 Ботев Враца, а след това загубиха изнедващо с 1:2 от Марица Пловдив.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано контролата започна с натиск на Левски. В 8-ата минута Уелтон стреля в аут.

Първата по-добра ситуация дойде в 10-ата минута. Роналдо получи топката в пеналта, но нацели лявата странична греда.

В 21-ата минута се стигна до пряк свободен удар на дъгата на пеналта. Зад топката застата Ивелин Попов, но изстрелът на Попето мина на метър над вратата на Петков.

Левски продължи да владее инициативата. Така в 25-ата минута се гостите отново бяха спасени от гредата. След пробив отдясно, топката се озова в краката на Рикардиньо, който шутира от границата на наказателното поле, вратарят Калоян Петков се намеси, докосвайки кълбото, а след това то се отби в десния страничен стълб.

Уелтон пробва мерника си след половин час игра. Бразилецът би от около 25 метра на метър от целта. Само минута по-късно Уелтон получи топката в пеналта и стреля диагонално на сантиметри от лявата греда.

В 34-ата минута гостите отправиха първия си точен удар. Стивън Славков би отдалеч, но не затрудни Михайлов.

Малко след това Рикардиньо направи нов пропуск, а в 37-ата минута вратарят Петков отрази изстрел на Уелтон. Последва спасяване и на удар с глава на Рикардиньо. Андриан Краев отправи тупалка в 40-ата минута, но в облаците.

180 секунди по-късно Уелтън проби отляво, но отново не порази целта.

ГОООЛ! В 45-ата минута домакините направиха бърза атака, при която топката достигна до Ивелин Попов, който шутира но тя се удари в ръката на Славков и съдията Мариян Гребенчарски отсъди дузпа. Рикардиньо шутира в центъра на вратата и най-накрая разпечата мрежата на Петков – 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Контролата продължи в същото русло след почивката. На вратата на „бистришките тигри“ застана Борис Груев, който веднага трябваше да се намесва и да избива в корнер.

В 48-ата минута Хосе Кордоба направи фрапантен пропуск, след като от 6-7 метра би в тялото на резервния страж на гостите. Рикардиньо 4 минути по-късно от няколко метра не успя да засече кълбото в опразнената врата. Последва блокиран удар на Попов, а при добваката голмайсторът на „сините“ би над вратата.

ГОООЛ! Уелтон удвои в 66-ата минута. Цунами изведе сънародника си зад гърба на отбраната, крилото копна топката и прехвърли технично вратаря Груев, а след това с глава я прати в мрежата – 2:0.

В 68-ата минута дойде най-чистото положение за гостите. Кристиян Димитров бе изведен сам срещу младия страж на Левски Иван Андонов, който спаси шута му.

ГОООЛ! Резултатът стана 3:0 в 74-ата минута, когато Роналдо центира остро отдясно, а Слави Паскалев в опита си да изчисти прати топката в собствената си врата– 3:0.

ГОООЛ! И Ивелин Попов записа името си сред голмайсторите в 76-ата минута. Цунами центрира към Рикардиньо, който свали с глава, а Попето връхлетя и я прати в опразнената мрежа – 4:0.

До края проверката се доиграваше, а Мъри пусна на терена куп младоци.

Стартови състави:

Левски: Михайлов, Ван дер Каап, Кордоба, Галчев, Цунами, Чандъров, Краев, Попов, Уелтън, Роналдо, Рикардиньо

Витоша (Бистрица):Петков, Панчев, Паскалев, Ганчев, Амзин, Ванчев, Петров, Янакиев,  Христов, Славков, Димитров

ПРЕДИ МАЧА

Това е трета контрола за "сините" в паузата за националните отбори. Досега те победиха елитния Ботев (Враца) с 2:0 и загубиха вчера от втородивизионния Марица (Пловдив) с 1:2.

През настоящия сезон Витоша се състезава във Втора лига, където се намира на 16-о място. Левски е позициониран в топ 4 на Първа лига.

След загубата от Марица треньорът Станимир Стоилов заяви, че и в днешната проверка ще заложи на млади футболисти, които трябва да се каляват. Той не скри недоволството си от голямата пауза в първенството ни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички