Бразилска доминация в Левски за най-много игрови минути, бивш "син" страж води в Шкупи


Бразилска доминация в Левски за най-много игрови минути, бивш "син" страж води в Шкупи
Снимка: Lap.bg

12902 0

Левски започва тази вечер с двубоите си в Европа, като в първия мач ще имат негостоприемно гостуване на северномакедонския Шкупи. "Сините" на хартия са фаворит в двубоя, но със сигурност няма да е лесно за възпитаниците на Николай Костов.

Отборът загуби и важна фигура в защита като се радели с Ноа Сонко Сундберг, който подписа с Лудогорец. Той бе сред най-използваните играчи през миналия сезон и донасяше необходимото спокойствие в отбранителната линия за столичани.

Двама бразилци и един напуснал в топ 3 играчите с най-много минути

И въпреки това има играчи, които са били по-често в игра и с повече игрови минути. Справка на Sportlive.bg показва, че през миналия сезон най-ползваният играч е бил бразилецът Уелтън. Атакуващият футболист е бил в групата 43 двубоя, като в 42 от тях е бил на терена. А записаните минути са 3 561. В тях той е отбележил 8 гола и е асистирал за 4.

На второ място с най-много игрови минути е Филип Кръстев, който напусна в края на миналия сезон. От 40 пъти в групата толкова пъти е бил и на терена. А минутите му са 3 550 с 9 гола и 6 асистенции. Както вече стана известно, българският национал си осигури престижен и доходоносен трансфер в шампиона на МЛС ФК Лос Анжделис.

Топ 3 на най-използваните играчи затваря друг бразилец - Роналдо. С 41 двубоя и 3 410 минути, в които има 5 гола и 7 асистенции. Българският играч, на който Левски залага най-много и все още е на "Герена", очаквано е титулярният страж Пламен Андреев. Той има 35 двубоя, като 42 е бил в групата с 3 180 минути.

Бивш вратар на Левски води при Шкупи

За сравнение в съперника на "сините" - Шкупи, най-използваният играч през сезон 2022/23 е вратарят Кристиян Наумовски. Любопитното тук е, че македонският страж имаше кратък престой в Левски през 2014 година, продължил само един полусезон със записани 3 мача.

В началото на лятото, преди Шкупи да започне подготовката си, Наумовски се раздели с клуба и вече е част от брунейския ДПММ. Миналия сезон обаче северномакедонецът има 34 мача с 3 060 минути.

Една от големите звезди в тима бе Фреди Алварес, но и той само преди малко повече от месец се раздели с Шкупи. Той представляваше голяма опасност като костариканецът е взел участие в повече двубои - 37, но с 8 минути по-малко. Впечатляващ е броят на асистенциите, които е направил - 22, с 10 отбелязани гола.

В топ 3 е настоящият играч  Съндей Адетунджи с 2 726 минути. Той е отбелязал в 34 мача 13 гола и е асистирал за 7. Двубоят между Левски и Шкупи е от 22 часа на националния стадион "Тоше Проески", като от УЕФА обявиха срещата за високорискова.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички