"Ботев" изпусна и дузпа, и "Левски" в Коматево на старта на "А" група


"Ботев" изпусна и дузпа, и "Левски" в Коматево на старта на "А" група

1545 0

Ботев Пловдив изпусна шанса си да открие шампионата в "А" група с победа, след като стигна само до 1:1 срещу "Левски" в Коматево.

"Сините" откриха резултата още в 10' с гол на Георги Костадинов, но до края на мача инициативата беше в полза на домакините. "Канарчетата" изпуснаха няколко положения, а в 60' Мариян Огнянов изпусна дузпа срещу бившия си тим.

Все пак в 69' резервата Даниел Генов, дошъл от Локомотив (София), отбеляза красив гол, с който изравни резултата в дербито на 1-ия кръг.

Пловдивчани могат да съжаляват повече за изпуснатата победа, особено като се има предвид че в защитата на "Левски" имаше много пробойни. Те се получиха от неопитността на Деян Иванов и все още слабата срабтока между всички в дефанзивния вал на Стойчо Стоев.

След втория мач в "А" група лидер остава Славия, който вчера удари с 3:0 Локомотив (Пловдив).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна с център в полза на "Левски". Гостите от София почнаха по-активно срещата, като се опитваха да пробият защитата отдясно и през центъра с добри комбинации между Де Ноойер, Прохазка и Боби Цонев.

"Канарчетата" пък действаха на контраатаки и единствено през дясната зона на своето нападение. Там Белаид извръши няколко нарушения, но те не доведоха до опасност пред Йоргачевич.

Така се стигна до 10', в която при статично положение се стигна до откриване на резултата. Борислав Цонев центрира отлично в наказателното поле, а върху топката от втора линия връхлетя Георги Костадинов. Той засече отлично с глава и успя да вкара още в първия си мач за "сините" - 0:1.

Грешка на младия Деян Иванов можеше да коства водачеството на 26-кратните шампиони. В опит да върне с глава към Йоргачевич 19-годишният талант изведе Васев сам срещу вратаря, но крилото не съумя да се възползва от открилата се в 17' ситуация.

Постепенно пловдивчани взеха инициативата в двубоя, а в 23' Милен Гамаков можеше да отбележи рядко красив гол. Той стреля от воле без подготовка от около 25 метра, но топката прехвърча на сантиметри от горния страничен стълб. "Сините" пък отговориха с пробив на Костадинов през центъра и удар отдалеч, но неточен.

В 38' се стигна до ново разбъркване пред вратата на "Левски". Крамер сбърка при изсипана топка и тя се озова в Алекс Колев. Неговият удар обаче беше отразен от Йоргачевич. Минути по-късно отново Колев пробва удар от границата на пеналта, но топката излезе в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна с нов силен натиск на Ботев Пловдив, но "синята" защита отбиваше атаките на своя съперник, а в 57' можеше на свой ред да вкара. Махмудов осъществи индивидуален пробив и точно пред пеналта беше фаулиран. След пряк свободния удар не последва нищо интересно, а 2 минути по-късно се стигна до дузпа за "канарчетата".

При опит за удар от фаул Борислав Цонев игра с ръка в наказателното поле. Съдията Николай Йорданов видя отлично ситуацията и посочи бялата точка. Мариян Огнянов се нагърби с изпълнението и стреля в долния десен ъгъл. Йоргачевич отгатна посоката, но топката не попадна в очертанията на вратата - пропуск и все още 0:1 в Коматево.

Все пак обаче резултатът беше изравнен. В 69' резервата Даниел Генов беше намерен пред вратата на Йоргачевич, а бившият ас на Локо (Сф) овладя на гърди и лесно успя да реализира - 1:1 в Коматево.

"Канарчетата" можеха да поведат в резултата само няколко минути по-късно. Варела пробва удар от средна дистанция, но отново Йоргачевич показа отличен рефлекс и изби в корнер. В този момент Ради Цонев се появи на мястото на Махмудов, докато Белаид получи контузия и беше заменен от Мики Орачев. 8 минути преди края се стигна до интересен момент, в който Лазар Марин удари през лицето Цонев и младокът трябваше да излезе от терена, за да получи медицинска помощ.

До края на двубоя нито един от двата отбора не успя да стигне до успеха - 1:1 в дербито на първия кръг.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ботев Пловдив: Михаил Иванов, Йордан Христов, Даниел Златков, Пламен Николов, Филип Филипов, Нико Варела, Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков, Мариян Огнянов, Божидар Васев, Александър Колев

Левски: Боян Йоргачевич,Сашо Александров, Диан Иванов, Максимилиан Карнер, Аймен Белаид Георги Костадинов, Джереми де Ноойер, Божидар Краев, Борислав Цонев, Роман Прохазка, Денис Махмудов

ПРЕДИ МАЧА

И двата отбора преминаха през различни събития през последните няколко седмици, като те бяха по-осезаеми при "сините". Куп играчи напуснаха "Герена" през лятото и сега Стойчо Стоев трябва да изгражда нов отбор.

Ботев беше напуснат също от доста играчи, но от титулярите единствената осезаема липса е тази на Иван Цветков. В същото време отборът се подсили с няколко добри български играчи и отново ще търси да финишира в първата половина на таблицата.

"Левски" обаче има допълнителна амбиция в двубоя, след като именно "канарчетата' изхвърлиха "сините" от топ 6 , след като в последния момент ги изпревариха след 3 поредни победи през 2015.

Сините едва събраха група от 18 играчи за Пловдив, като сред тях попаднаха девет юноши и четири от новите попълнения. За капак треньорът Стойчо Стоев остана и без чист нападател, след като Атанас Курдов не получи картотека заради забавени документи от Казахстан.

"По-наясно съм със състава на Ботев, отколкото на Левски", каза Стоев преди мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички