Борислав Цонев: Надявам се до 2-3 месеца да се включа в отбора


Борислав Цонев: Надявам се до 2-3 месеца да се включа в отбора
Снимка: Официален сайт на Левски

1918 0

Халфът на Левски Борислав Цонев, който бе награден за Футболист на месец септември в Пресклуб „България“, сподели как върви възстановяването на него и брат му - Радослав, след скъсани връзки на коляното. Двамата се контузиха един след друг малко след завръщането си на "Герена".

"Добре съм, два месеца минаха от операциите, в напреднала фаза сме с тренировките. При всеки футболист е различно, надявам се до 2-3 месеца да с е включа в отбора, има още момчета с коронавирус. Тази пандемия е доста неприятна, но вече съм здрав и мога да тренирам и да се чувствам като нормален човек“, започна той. Именно в края на февруари трябва да започне и пролетния дял от първенството.

"Брат ми се чувства добре, заедно сме постоянно, заедно бяхме и под карантина, горе-долу същите неща се отнасят и за него. Да, той Ради го каза в едно интервю – то си е като съдба. Приели сме го като съдба и продължаваме нашите задължения, за да се оправим възможно най-бързо и скоро да взимаме участие в мачовете. Засега сме много добре, просто се изисква време, накрая последните месеци и седмици ще се реши от треньора".

Той допълни, че все още не са разговаряли с новия наставник Славиша Стоянович, който замени Георги Тодоров на поста. "Не сме говорили още, човекът си има доста работа, тъкмо дойде и завари отбор под карантина. Не сме говорили за по-специални неща, но надявам се скоро да имаме повече възможност да го направим", като допълни, че не смята, че лошите резултати на Левски са заради отсъствието на него и брат му. 

"Просто има доста млади футболисти, първи мачове са ни, нормално е да не ни се получават резултатите. Надявам се през пролетта нещата да се получат по-добре. Може би, последните мачове ги загубихме по-доста детски начин – не стояхме по-зле от другия отбор, но загубихме. Някои неопитни намеси за части от секундата ни провалиха.

Нормално е да има негативизиъм, особено от феновете. Знаете каква беше ситуацията – някой идваше, друг си тръгваше, за отбора не се знаеше кой ще играе. За Георги Тодоров беше много трудно да направи състава – след като не се получи резултат, нормално е хората да не са доволни. Човекът си знае и така си е преценил. Очакването е винаги за победа в Левски. Не са в оптимално състояние обаче футболистите. Надявам се всички да са здрави, защото ще се наложи треньорът да прави промени и всички трябва да са на разположение".

"Сините" имат сериозен проблем с отбелязването на голове (2 в последните 5 мача) и се смята, че именно в нападението Славиша Стоянович иска най-бързо да подобри отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички