Боримиров даде заявка за "синя" "Ла Масия"


Боримиров даде заявка за "синя" "Ла Масия"
Снимка: БГНЕС

1411 0

Крайно амбициозна стратегия за развитието на детско-юношеската школа на Левски представи пред журналисти днес Даниел Боримиров. Директорът на "синята" ДЮШ се бе подготвил с всякакви материали за истинска европейска презентация.

Плановете на бившия футболист предполагат на "Герена" да се работи по примера на първенците в работата с деца в Европа - Барселона, Байерн, Аякс и други.

Боримиров потвърди, че след думите ще премине към действия по принципа на Апостола на свободата Васил Левски "Дела трябват, а не думи".

"В разработката на нашата концепция сме ползвали неща от школите на Барселона, Байерн, Аякс, Германския и Австрийския футболен съюз и други. Ще разделим двете бази на Левски - база "Герена" и база "Раковски". Изграждането на юношите на "Герена" сме разделили на три фази. Първата е от 7 до 11-годишна възраст, втората – от 12 до 14 години и третата фаза е от 15 до 21-годишна възраст", започна Боримиров представянето на своята концепция.

В първата група деца - от 7 до 11-годишни, ще бъдат приемани предимно деца от София, заради по-лесната им адаптация. Децата от втората група - между 12 и 14 г., ще бъдат от София област, а в третата група малките футболисти могат да са от цялата страна. Боримиров допусна и изключения.

"За изграждането на един футболист са необходими около 10 000 часа. Философията ни е да играем нападателно. Целият отбор заедно напада и заедно се защитава. Искам да пресираме, когато загубим владеенето на топката. Ще се търси високо качество на играта с по едно докосване. Топката трябва да циркулира пред наказателното поле, за да се стигне до гол", обясни директорът на "синята" ДЮШ.

След това той показа таблици, включващи различни подвижни игри и тактически занимания, както и компонентите от техническата подготовка и основните двигателни качества и умения на младите футболисти, които предстоят да бъдат развити. Боримиров обяви, че ще се рабори по методите на Барселона, клубът известен с школата си "Ла Масия", дала на футбола играчи като Меси и Шави.

"Ние не можем да се сравняваме с такъв голям клуб, но можем да приложим тяхната методика. В този отбор ясно се вижда, че ръстът няма почти никакво значение, а важни са най-много футболния интелект и талант", категоричен бе той.

Боримиров разкри, че Иван Колев и Давид Серано са били привлечени в школата заради богатия си опит с деца. Бившият спортен директор на "сините" обяви и, че в момента се прави ремонт на съблекалнята, а до месец ще бъде подменен и изкуственият терен, на който тренират талантите.

"Ще опитаме да запълним пропастта, която се получава при интегрирането на наши юноши в мъжкия отбор, каза още Боримиров. - Георги Иванов ме увери, че ще се прави всичко възможно да имаме повече юноши в първия отбор. Надявам се да последваме примера на Шалке 04, който показва, че има възвращаемост, когато ползваш своите кадри. Дублиращият отбор ще помогне още повече да интегрираме младите футболисти", уверен е той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички