Божинов разкри как заобичал Левски и призна: Не се срамувам, че имам снимка с фланелка на ЦСКА


Божинов разкри как заобичал Левски и призна: Не се срамувам, че имам снимка с фланелка на ЦСКА
Снимка: Национален клуб на привържениците на Левски София (НКП)

10450 0

Колоритният ветеран Валери Божинов сподели поредната уникална история от своя живот. Тя е свързана с вечните съперници в родния футбол - ЦСКА и Левски. 

През годините българинът имаше няколко периода на "Герена", но още преди това тренира с "червените" и дори има снимка с екип на "Армията". Той разкри как се е стигнало до всичко това пред Блиц, а в допълнение сподели как е заобичал "сините". 

Към ЦСКА обаче Божинов и днес подхожда с голямо уважение, а специални благодарности отправи към Стойчо Младенов, който тогава го е поканил на "Армията".

Поредното разкритие на Божинов

"Винаги съм обичал и ще обичам Левски. Аз станах левскар благодарение на Христо Йовов. Много хора не знаят този факт и сега пред вас го споделям. През 2009 година Левски игра мач за първенство с Миньор Перник. Йовов ми звънна: „Ела на Герена, да видиш как ще станем шампиони“. Отидох за първи път на стадиона като фен. Това, което почувствах и усетих от атмосферата, породена от феновете, беше неописуемо. Огромна страст и емоция. Само аз си знам какво почувствах вътре в себе си. 

Да, ще кажат някои – ти беше в ЦСКА. Да, бях там, тренирал съм с ЦСКА, бил на мачове на тима на „Армията“. Благодарен съм на Стойчо Младенов, че ми даде тази възможност да тренирам с отбора. Тогава бях футболист на Спортинг Лисабон, но имах проблеми с босовете. И исках да поддържам форма някъде. Левски тогава не ми даде възможност – беше Илиан Илиев треньор на „сините“, предстоеше им мач със Сараево. Иво Тонев беше шеф на Управителния съвет. Той ми каза да попитам Илиан. Но Илиев човекът ми обясни, че иска да си подготви отбора за двубоя. Разбрах го. Аз и досега с Илиан Илиев имам уникални и перфектни взаимоотношения, чуваме се, виждаме се.

Тогава звъннах на Стойчо Младенов, който беше треньор на ЦСКА. Веднага ме покани. Да, имам снимка с фланелка на ЦСКА на Армията и не се срамувам. Аз уважавам ЦСКА, уважавам феновете на отбора. Благодаря на Стойчо Младенов, защото той ми влезе в положението, видях каква е обстановката при „червените“, но аз съм си левскар. После пак благодарение на Христо Йовов, който беше спортен директор на Левски, аз подписах и заиграх в моя отбор. Тогава любовта ми стана още по-силна към Левски. Говоря за 2014 година, когато присъствах на тържествата за 100-годишния юбилей на клуба", припомни колоритният играч.

Вижте как Божинов успя да накара Ивелин Попов да се завърне на "Герена"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички