Бивш тим на Делио Роси мечтае да си го върне


Бивш тим на Делио Роси мечтае да си го върне
Снимка: БГНЕС

2515 0

Италианският втородивизионен Фоджа се е размечтал за Делио Роси. Клубът е на дъното в Серия Б и се очаква до дни да осъществи треньорска рокада. Резултатите при Джовани Стропа не са добри, затова му се търси заместник.

Едно от най-желаните имена от Фоджа е това на треньора на Левски Делио Роси, пише "Тема Спорт", позовавайки се на медиите в Италия. Наставникът на "сините" има над 130 мача като футболист на клуба, а освен това е бил и треньор на първия тим, както и в школата преди години. Той води Фоджа през сезон 1995/96.

На Апенините обаче са наясно, че Роси към този момент ще си остане само мечта за тях, тъй като няма как да остави Левски и да поеме тим от дъното на Серия Б.

Фоджа се намира на предпоследното 21-во място в класирането. От 11 кръга отборът е спечелил 11 точки.

Роси се ползва с пълната подкрепа на собственика на Левски Спас Русев. Само преди десетина дни босът заяви, че все още е прекалено рано да се прави каквато и да е оценка на работата на италианеца.

Задачата пред него е да изгради отбор, който да направи пробив в евротурнирите през следващата кампания. През зимата треньорът ще има възможност да направи селекция, да проведе подготовка и да моделира състава по своите виждания. Очаква се привлечените на "Герена" през зимата да бъдат само чужденци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички