Бивш играч на Левски засегна темата с вратарския пост и посочи "една от големите грешки на Станимир Стоилов"


Бивш играч на Левски засегна темата с вратарския пост и посочи "една от големите грешки на Станимир Стоилов"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg Колаж: Sportlive.bg

22811 0

Бившият вратар на Левски Стефан Стайков даде интервю пред "Тема Спорт", в което поздрави ръководството на "сините" за решението да извади Андриан Краев и Жереми Петрис от състава на Николай Костов:

"Свалям шапка на ръководството, че ги извади от първия състав. Малко са хората, които ще направят това. Ясно е защо не искат да преподпишат. Явно вече са си осигурили преминаването в нови отбори. Изчакали са да дойде новата година и вече официално да си уредят нещата. Може би ще взимат по-големи заплати", обясни 74-годишният Стайков пред изданието и допълни:

Андриан Краев и Жереми Петрис

"Не мога да разбера това желание всеки да излезе в чужбина и набързо да спечели пари, а после да не играе. Но когато не се появяваш на терена, тези суми свършват също толкова бързо. По наше време не бе така. Да, не можем да го сравняваме, защото тогава не ни пускаха да излизаме в чужбина, но всеки драпаше с нокти да играе в Левски или ЦСКА. Това бяха двата най-добри отбора. Беше чест да си в един от тях".

"Сега ги гледам тупат се по фланелката, където е емблемата, а е ясно, че не знаят какво означава тя. Не си спомням навремето някой да го е правил. Има си записи. Тогава бяха играчи, които вкарваха много важни голове. Всеки знаеше как е дошъл и за какво играе в Левски. Но нали така е модерно сега...", констатира бившият страж на "сините".

"Една от големите грешки на Станимир Стоилов"

Той бе запитан и за вратарския пост на "Герена" и изрази мнение, че Станимир Стоилов е допуснал грешка, давайки капитанската лента на толкова млад играч като Пламен Андреев:

"Не оспорвам качествата на Пламен Андреев и пак ще го кажа - не може на 18 години да си капитан на Левски. Какъв водач си? Как ще обърнеш даден мач? Как ще се скараш на някого, който е играл повече от теб? Това бе една от големите грешки на Станимир Стоилов. Не знам как Пламен го е възприел, но според мен това му понижи формата. Младо момче е и няма как да не прави грешки".

Според Стефан Стайков Николай Михайлов заслужава да бъде титуляр, а критиките по негов адрес са най-вече заради баща му Борислав:

Николай Михайлов

"Но няма право публиката постоянно да плюе по Ники Михайлов. Той не бе пазил дълго време и хоп в най-напечените мачове го пускаха. След това не бил се представил добре. Знае се защо отнася всичките критики - заради баща си. Цялата работа е там. Защо си го изкарват на него? Трябваше Ники да си е титуляр, а Пламен постепенно да го пускат и по този начин да израства. Така трябва да бъде. Михайлов можеше да играе още в чужбина, но остана да помогне на отбора, а сега им е крив, че са на това място".

"Имат си треньор на вратарите, но за мен е точно така. Не мога да кажа аз дали трябва или не, защото не съм в лагера и нямам представа кой в каква форма е. Гледам отстрани, но за мен Михайлов трябва да започне като титуляр през пролетта", посъветва бившият вратар на Левски.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Това е желанието ми": Звезда на Левски проговори за трансфер, сети се за Станимир Стоилов!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички