Билал Бари се завърна с гол за Левски при победа на "сините" срещу Спортист Своге (ВИДЕО)


Билал Бари се завърна с гол за Левски при победа на "сините" срещу Спортист Своге (ВИДЕО)
Снимка: LAP.bg

3887 0

Билал Бари се завърна в игра за Левски и донесе победата на "сините" в контролата срещу Спортист (Своге) с 1:0, играна на стадион "Георги Аспарухов". Проверката беше наблюдавана и от фенове, които бяха в сектор В.

В хода на двубоя "сините" започнаха по-активно и владееха топката по-често от своя съперник. Въпреки това най-чистото положение беше за "шоколадите" в 22-ата минута, но Николай Михайлов спаси своите. 

Веднага след подновяването на играта Билал Бари реализира така ценното си попадение, след като се извиси над защитник на Спортист и с глава вкара за 1:0. Последваха няколко опасности пред появилия се като резерва Иван Андонов, но ударите на нападателите на тима от Своге бяха неточни. До края срещата се доиграваше и "сините" се поздравиха с крайния успех.

Картина на Левски - Спортист Своге

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна в спокойно темпо, като нямаше сериозни опасности пред, която и да е врата.

В 5-ата минута Фабио Лима се строполи на земята и поиска смяна, като не след дълго и напусна терена. На негово място се появи Джавад Ел Джемили.

В 22-ата минута дойде и най-чистото положение до момента. Гостите организираха контраатака, като нападателя Федаров остана очи в очи с Николай Михайлов, но опитния страж на "сините" спаси.

В 26-ата минута Ел Джемили вкара красив гол, но попадението не беше зачетено, тъй като преди шута на мароканеца, главния съдия отсъди пряк свободен удар. При последвалия фаул Евертон Бала стреля неточно над вратата.

В края на полувремето Джемили имаше възможност, но стража на Спортист спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна страхотно за "сините". Патрик Мислович проби в противниковата половина и стреля от дистанция, но ударът му бе спасен. Последва корнер, след който Билал Бари се разписа с глава и направи резултата 1:0 в 40-ата минута.

В 55-ата минута Калоян Стефанов имаше възможност да изравни, но ударът му мина в страни от вратата на появилия се като резерва Иван Андонов.

В 59-ата минута Антон Иванов също можеше да вкара гол за гостите от Своге, но и неговия шут беше неточен.

СЪСТАВИ

Левски: 13. Николай Михайлов (К) – 77. Дейвид Михалев, 5. Келиан ван дер Каап, 24. Хоакин Фернандес, 6. Цунами – 8. Карлос Охене, 20. Асен Чандъров, 97. Асими Фадига – 7. Фабио Лима, 19. Билал Бари, 17. Евертон

Спортист Своге: 1. Иван Гошев – 22. Павлин Чиликов, 21. Александър Бастунов, 3. Симеон Чатов, 5. Дилян Георгиев – 4. Нейтън Олдър, 10. Владимир Семерджиев (К), 16. Антон Иванов – 7. Ариф Федаров, 13. Радослав Живков, 23. Джонатан Нсоде

ПРЕДИ МАЧА

Проверката ще бъде "щадяща" и ще се проведе в две полувремена от по 35 минути, вместо по 45. Входът е свободен за феновете.

Очаква се днес в игра да се завърне нападателят на "сините" Билал Бари, който не е играл за тима от септември 2022 г. Той скъса кръстни връзки на коляното и повреди минискус. Мароканецът ще поведе атаката на столичани днес.

В Първа лига Левски продължава да е на четвърто място, на 6 точки от втория и третия - Черно море и ЦСКА, и на 9 от лидера Лудогорец. Спортист е на петнадесето място във Втора лига и е заплашен от изпадане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички