Без бразилци и португалци в зимната селекция на "Левски"


Без бразилци и португалци в зимната селекция на "Левски"

1087 0

"Левски" няма да привлича бразилци през зимната пауза, информира вестник "Тема Спорт". Причината за това е, че главният скаут Георги Чиликов няма да има възможност да гледа играчи от тамошните лиги на живо, а клубът обяви, че селекцията му ще се прави само от футболисти, които са наблюдавани лично от техен човек.

"Сините" имаха намерение да гледат предложени им играчи от местния пазар. Те дори влязоха в контакт с някои мениджърски агенции. Първенствата в Бразилия обаче са на път да приключат - Серия А финишира през първата седмица на декември. Серия Б пък ще върви до края на настоящия месец. Така почти сигурно от Левски няма да могат да наблюдават на живо предложен им играч от тази страна. А това означава, че клубът няма и да привлича местни играчи.

Досега Чиликов наблюдава мачове от шведското и норвежкото първенство. От първото набеляза двама играчи. Единият е централният нападател на Сундсвал Стефан Силва, който има 7 гола в 30 мача и е твърд титуляр. Проблем за Левски е, че клубът му иска около 200 хиляди евро за правата му.

Чиликов хареса и ляво крило - 24-годишния Джонатан Ринг, чийто договор с Калмар изтича на Нова година. През тази кампания той има 28 шампионатни двубоя, в които е реализирал 5 гола.

Скаутът на столичани бе и в Португалия, но по-скоро футболисти от там няма да акостират на "Герена". Причината е, че цените им са много високи.

Спортно-техническият щаб на "Левски" все още не е напълно наясно със средствата, с които ще разполага за зимна селекция. Затова и повечето предложени и гледани от Левски футболисти са свободни агенти. Другите пък са такива, чиито договори с клубовете им изтичат след половин или най-много една година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички